Putin, reacție după suspendarea Rusiei de la Jocurile Olimpice

Prima reacție a lui Vladimir Putin după ce Rusia a fost suspendată de la Jocurile Olimpice.

Preşedintele rus, Vladimir Putin a declarat, miercuri, că decizia Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) de a suspenda Rusia de la Jocurile Olimpice de iarnă 2018 pentru dopaj instituţionalizat este "motivată politic", notează Agerpres.

"Toate acestea au aerul unei decizii fabricate şi motivate politic. Noi vedem asta, iar eu nu am nicio îndoială în această privinţă", a spus Putin, citat de agenţia RIA Novosti.

Putin a ținut să menționeze că sportivii care doresc să participe la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang (Coreea de Sud) sub steagul olimpic nu vor fi împiedicaţi să facă acest lucru.

"Fără cea mai mică îndoială, noi nu ne vom opune, nu-i vom împiedica pe sportivii noştri să ia parte la Jocurile Olimpice", a mai anunțat Putin, la finalul unei întâlniri cu muncitorii de la o uzină din Nijnîi Novgorod.

"Important este că în concluziile Comisiei executive a CIO este scris că nu a existat niciun sistem guvernamental de susţinere a dopajului. Este o concluzie importantă", a continuat liderul de la Kremlin. Președintele rus nu înțelege de ce sportivilor ruși li s-a interzis să concureze sub steagul Rusiei.

Rusia a fost suspendată de la Jocurile Olimpice de iarnă 2018 de către Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) pentru dopaj instituţionalizat, dar unii dintre sportivii din această ţară vor fi autorizaţi să participe la competiţia organizată la PyeongChang între 9 şi 25 februarie, sub drapelul olimpic şi în condiţii stricte.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel