Putin, nou discurs halucinant: Tratăm poporul ucrainean cu respect și căldură. Ne-am amintit ce s-a întâmplat în 1941

Putin, nou discurs halucinant: Tratăm poporul ucrainean cu respect și căldură. Ne-am amintit ce s-a întâmplat în 1941 / Foto: Kremlin.ru
Putin, nou discurs halucinant: Tratăm poporul ucrainean cu respect și căldură. Ne-am amintit ce s-a întâmplat în 1941 / Foto: Kremlin.ru

Președintele rus Vladimir Putin spune că ciocnirea dintre Federația Rusă și "regimul neo-nazist din Ucraina" este inevitabilă.

Președintele rus Vladimir Putin a spus că ciocnirea Rusiei cu "regimul care a apărut în Ucraina este inevitabilă", iar dacă Rusia nu ar fi lansat o operațiune specială, atunci totul ar fi mers conform celui mai rău caz pentru Kremlin, scrie Interfax.

"Confruntarea Rusiei cu acest regim neo-nazist care a apărut în Ucraina a fost inevitabilă. Dacă nu am fi luat măsurile adecvate în februarie, totul ar fi fost la fel, doar că dintr-o poziție mai proastă pentru noi", a spus Putin.

Putin spune că nu vrea să repete greșeala din 1941

El a mai afirmat că Rusia a lansat o "operațiune militară specială" în Ucraina pentru a nu repeta greșelile din 1941, când, în ciuda datelor de informații despre inevitabilitatea unui atac al Germaniei naziste asupra URSS, conducerea țării nu a luat măsurile necesare pentru apărare. 

"Ne-am asumat responsabilitatea pentru a preveni o situație mult mai dificilă. Ne-am amintit ce s-a întâmplat în 1941, când, în ciuda datelor de informații despre inevitabilitatea unui atac asupra Uniunii Sovietice, adoptarea măsurilor de apărare necesare a fost amânată și cu ce preț dificil a fost atunci victoria asupra nazismului ", a spus el.

În același timp, Putin a numit situația actuală "dificilă și amară", când "în esență, un popor, se luptă, de fapt confruntarea are loc în cadrul unui singur popor".

Vladimir Putin: În Rusia, întotdeauna am tratat și tratăm poporul ucrainean cu respect și căldură



El a făcut o analogie cu 1917, când "puterile străine și-au frecat mâinile asupra tragediei poporului nostru, nu le-a păsat nici de albi, nici de roșii, și-au urmărit interesele, au slăbit și au rupt Rusia istorică în bucăți".

"Și astăzi, furnizând în mod constant arme Ucrainei, transferând mercenari acolo, sunt absolut nemiloși față de cetățenii ei, pe cheltuiala lor își promovează obiectivele geopolitice, care nu au nimic de-a face cu interesele poporului ucrainean", a adăugat Putin.

"Ucraina, poporul ucrainean, este prima și principala victimă în sublimarea deliberată a urii față de ruși, față de Rusia. În Rusia, exact contrariul este adevărat: întotdeauna am tratat și tratăm poporul ucrainean cu respect și căldură", a spus președintele.

Condamnații pentru infracțiuni grave vor merge la război. Vladimir Putin a semnat legea

Președintele rus  a semnat o lege care permite mobilizarea militară a persoanelor care au comis crime grave, în timp ce Kremlinul continuă să adune trupe pentru războiul său din Ucraina, pe fondul mai multor eșecuri recente. Conform vechii legislații, cetățenii care au o pedeapsă care nu a fost anulată sau nesoluționată pentru săvârșirea unei infracțiuni grave nu puteau fi supuși serviciului de mobilizare militară.

Odată cu semnarea decretului prezidențial acest lucru va fi posibil, cu excepția unor serii de infracțiuni prevăzute de codul penal, precum trădare, spionaj, preluare violentă a puterii, rebeliune armată, activitate extremistă, incitare la ură sau dușmănie, terorism și infracțiuni sexuale față de minori.

De asemenea, nu vor fi rechemate pentru mobilizare parțială persoanele cu pedeapsă pentru manipulare ilegală de materiale nucleare și substanțe radioactive, pentru furtul sau estorcarea acestora. Nu va fi posibilă rechemarea cetățenilor cu sentințe pe rol, potrivit RFE.

Adresându-se membrilor organizațiilor de tineret și voluntari din Moscova pe 4 noiembrie, Putin a spus că 318.000 de bărbați s-au alăturat pentru a lupta de când a anunțat o mobilizare în țară în septembrie, inclusiv 18.000 care erau voluntari. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel