Putin, mesaj de felicitare pentru Iohannis după alegeri

Președintele rus Vladimir Putin i-a transmis un mesaj de felicitare lui Klaus Iohannis pentru victoria de la alegerile prezidențiale din 16 noiembrie. Liderul de la Kremlin a precizat că vrea să confirme ”interesul în dezvoltarea relațiilor ruso-române constructive”.

"Primiţi, vă rog, felicitările mele cu prilejul alegerii dumneavoastră în funcţia de preşedinte al României. Aş vrea să confirm interesul în dezvoltarea relaţiilor ruso-române constructive, a cooperării bilaterale reciproc avantajoase în domenii diferite. Vă doresc sănătate, bunăstare şi succese în activitatea de stat", arată mesajul, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukașevici, a transmis la 20 noiembrie că Rusia speră ca după alegerea noului președinte al României, Klaus Iohannis, cele două state să înregistreze o schimbare majoră în relațiile lor, după pauza cauzată de criticile Bucureștiului față de politica Moscovei legată de conflictul ucrainean, dar și de alte probleme internaționale.

Angela Merkel nu este singurul lider mondial cu care Iohannis va putea discuta fără translator. Președintele rus Vladimir Putin vorbește la un nivel mediu limba germană, pe care a învățat-o când activa la biroul KGB din Dresda, în Germania de Est. De altfel, este de notorietate că Angela Merkel, pentru care Vladimir Putin are cea mai mare deschidere dintre liderii UE, discută uneori în germană cu Putin, iar alteori în rusă, limbă pe care cancelarul o stăpânește.

În timpul campaniei electorale, Klaus Iohannis a descris Rusia drept "o amenințare la adresa stabilității globale". El a insistat că România se bazează pe trei piloni în politica sa externă: parteneriatul strategic cu SUA, apartenența la Uniunea Europeană și apartenența la NATO.

Ce vrea Putin de la președintele Iohannis: Rusia așteaptă o schimbare majoră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel