Putin îi laudă pe soldații din Garda Rusă pentru acțiunile lor din Ucraina

Putin îi laudă pe soldații din Garda Rusă pentru acțiunile lor din Ucraina / Foto: Agerpres
Putin îi laudă pe soldații din Garda Rusă pentru acțiunile lor din Ucraina / Foto: Agerpres

Vladimir Putin i-a lăudat pe luptătorii din Garda Rusă pentru acțiunile lor din Ucraina.

Președintele rus Vladimir Putin, în discursul său cu ocazia Zilei Trupelor Gărzii Naționale a Federației Ruse, i-a lăudat pe luptătorii din Garda Rusă. Liderul de la Kremlin a declarat că soldații Gărzii Ruse "care participă la operațiunea militară specială dau dovadă de rezistență și neînfricare în cele mai dificile situații", scrie Interfax.

"În cursul unei operațiuni militare speciale, eroii Gărzii Naționale acționează cu îndrăzneală și hotărâre, protejând Rusia și cetățenii noștri, luptă cu curaj, iar în cele mai dificile situații dau dovadă de rezistență și neînfricare", a subliniat Putin.

Președintele Rusiei a menționat, de asemenea, că "Garda Rusă în toate domeniile activității sale - în lupta împotriva terorismului, extremismului și crimei organizate, în protecția unor facilități semnificative, strategice, în asigurarea ordinii și a legii în timpul evenimentelor de masă, controlul circulației de arme – necesită profesionalism și consecvență ridicate, respectarea strictă a statului de drept și concentrarea pe obținerea de rezultate concrete, tangibile, în interesul securității societății și a statului".

Ce este Garda Rusă

Garda Rusă este o forță de securitate și apărare înființată în anul 2016 de președintele rus Vladimir Putin.

Garda Rusă a fost creată prin unificarea mai multor forțe speciale ale Rusiei, printre care se numără Batalionul de Poliție Specială, Forțele de Securitate Interne ale Ministerului Afacerilor Interne și Forțele Speciale de Protecție a Statului. Scopul declarat al Gărzii Ruse este de a proteja securitatea națională, ordinea publică și interesele Rusiei.

Este important să menționăm că Garda Rusă este sub controlul direct al președintelui Rusiei și nu are nicio legătură cu Ministerul Apărării al Rusiei sau cu alte agenții de securitate ale țării. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel