Putin, gata să apese butonul roșu? Chirieac: Nu mă mai tem de nimic acum. M-am temut foarte tare de folosirea butonului nuclear

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre temerile sale în contextul războiului din Ucraina și a făcut referiri la România.

Întrebat de Radu Tudor de ce se teme cel mai mult în evoluţia războiului declanşat de Rusia în Ucraina, analistul politic Bogdan Chirieac a spus:

"Nu mă mai tem de nimic acum. M-am temut foarte tare de folosirea butonului nuclear. Din ce stim, şi vedem lucrul ăsta, şi canalele de negociere, şi Putin care încearcă să găsească o soluţie de salvare pentru el, nu mă mai tem că va folosi (nr.r. Vladimir Putin) butonul nuclear", a spus analistul politic Bogdan Chirieac.

"Mă tem de absenţa oricărei infrastructuri. Ne vulnerabilizează"

"Şi dacă vor intra în Republica Moldova va fi pentru România un dezastru", a spus Radu Tudor.

"Nu cred că vor intra în Republica Moldova fiindcă are statut de neutralitate, în momentul acesta şi în Republica Moldova ar fi deja o sarcină grea economică pentru Federaţia Rusă. Nu cred. Cred că poate să facă joncţiunea cu Transnistria care, mă rog...  ducă-se!” a răspuns analistul politic Bogdan Chirieac. 

"Putin ne-a dat semnele acestea"

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a dat asigurări, în această seară, că nu există niciun fel de pericol care ar putea paște România în acest moment, în contextul războiului din Ucraina și intențiile lui Vladimir Putin de a ataca statele membre NATO.

"Nu este nicio informaţie legată de vreo intenţie de a încerca un conflict cu NATO. După părerea mea, este improbabil. Nu cred, aşa cum se vede şi acum. Noi poate îl privim pe Putin ca fiind singur, unul care îşi face strategia şi nu ascultă de nimeni. Ne-a dat semnele acestea, probabil că şi strategic, atunci când i-a speriat pe generalii din zona lui în Consiliul de Securitate. Însă este vorba despre o strategie a unei mari puteri şi acolo mai sunt şi alţi oameni. Nu cred că este o "strategie a nebunului" care se joacă. Este o strategie pe care acum o recunoaştem că fiind urmărită pas cu pas şi, după ce n-a reuşit scenariul lovirii şi capitulării rapide a Ucrainei, a trecut la un alt scenariu", a spus Vasile Dîncu, în emisiunea Punctul de Întâlnire de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel