Putin, demascat la televiziunea de stat rusă. Gafa jurnaliștilor care îl va înfuria pe liderul de la Kremlin. Ce au spus despre războiul din Ucraina - Video

Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin a fost demascat chiar de jurnaliștii Kremlinului, la televiziunea de stat.

Jurnaliștii televiziunii de stat a Kremlinului au recunoscut că ucrainenii vorbitori de limbă rusă luptă împotriva agresiunii Moscovei, în ciuda faptului că președintele rus Vladimir Putin și alți oficiali de rang înalt susțin că invadează Ucraina pentru a elibera acel segment al populației de naziști, scrie Newsweek.

Putin a lansat invazia pe 24 februarie, provocând reacții internaționale dure. Deși liderii ruși au crezut că vor prelua rapid controlul și vor fi primiți cu brațele deschise de vorbitorii de limbă rusă din țară, ei s-au confruntat cu o rezistență acerbă. Rusia a fost forțată să-și retragă în mod substanțial obiectivul de a răsturna guvernul de la Kiev, concentrându-și în schimb operațiunile militare asupra regiunii de est Donbas.

Pentru a justifica invazia condamnată la nivel internațional, Putin a susținut în mod bizar că forțele sale lucrează pentru a elibera vorbitorii nativi de rusă de liderii „naziști”. În realitate, președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky este evreu și a avut membri ai familiei care au murit în genocidul Holocaustului perpetuat de naziștii germani în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Zelensky este, de asemenea, vorbitor nativ de rusă, ba chiar a fost luat în derâdere de criticii săi pentru incapacitatea sa de a vorbi ucraineană fără greșeli în timpul campaniei sale prezidențiale.

Cum a fost demascat Putin chiar de jurnaliștii săi

Interesant este că Vladimir Putin a fost demascat zilele trecute chiar de portavocele sale, de la televiziunea de stat a Rusiei. Jurnalistul Andrei Sidorchik a spus la postul de televiziune Rusia-1 că „coloana vertebrală principală a luptătorilor ucraineni” din regiunea Donbas „este formată din vorbitori de rusă și locuitori ai regiunilor rusofone ale Ucrainei”. El și-a exprimat surprinderea, spunând că „acesta este un paradox foarte interesant”.

Remarcile au fost raportate pentru prima dată de Julia Davis, editorialist pentru The Daily Beast și creatorul Russian Media Monitor, care a distribuit sâmbătă un clip adin acea emisiune pe Twitter, subtitrat în engleză.

Gazda emisiunii: Ar trebui să existe o singură Ucraina – a noastră în întregime

Jurnalistul rus a dat vina pe „o ideologie care a fost instalată” în Ucraina de la prăbușirea Uniunii Sovietice. Ucraina este o națiune independentă din 1991, Putin afirmând public în nenumărate rânduri că nu crede că Ucraina ar trebui să fie o țară independentă, exprimându-și dorința de a reconstitui Imperiul Rus de mult dispărut.

Sidorchik a continuat argumentând că Rusia va putea să-și atingă obiectivele doar „Ștergând istoria Ucrainei din ultimii 30 de ani”, susținând că țara est-europeană are nevoie de „de-nazificare”, repetând astfel mesajul lansat în mod repetat de Vladimir Putin.

Gazda emisiunii de la Rusia-1, Olga Skabeeva, a afirmat mai târziu că „Ar trebui să existe o singură Ucraina – a noastră în întregime”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel