EXCLUSIV  PUTERNIC SEMNAL din zona medicală, în numele pacienților cu CANCER: Poate fi FATALĂ. Suntem pacienți de mâna a doua

Dr. Gabriela Saulea a transmis un puternic semnal, în numele a 3 milioane de pacienți cronici din România și a celor 200.000 de pacienți cu cancer. 

”Dacă vorbim despre cancer, ideea de a înlocui un medicament cu altul poate fi fatală pentru pacient. Noi, în cancer, nu vorbim despre o boală, ci despre un pacient cu această boală. Acum s-a demonstrat că există pentru cancerul pulmonar numeroase subtipuri de cancer pulmonar. La fiecare tip, este potrivit un anumit tratament. Cum poți să schimbi un tratament cu altul? Trebuie să ne gândim că pot să apară reacții adverse, săptămâni sau luni de urmărire a evoluției, care înseamnă costuri, dar și să pui la risc viața pacientului. Acum, că avem această situație în țară, poate că e mult mai clar ceea ce noi spunem de ani de zile: lupta pacientului cronic - și acum vorbesc în numele a 3 milioane de pacienți cronici din România și a celor 200.000 de pacienți cu cancer, care pur și simplu trăiesc această frică, pe care noi o simțim când vedem rafturile goale în magazine, ei o simt de fiecare dată când dispare o moleculă din farmacii. Numai anul trecut, am pierdut 70 de molecule. În ultimii 5 ani, am pierdut 2.000 de molecule, care nu se mai aduc în România. Se preconizează că, odată cu prețurile care se vor schimba de la 1 aprilie, vom mai pierde încă 600 de molecule. Întrebarea mea este: Cum se simte un om care nu știe dacă-și va mai găsi medicamentul, când trebuie, în vremurile acestea, să meargă să-și schimbe terapia?” a spus dr. Gabriela Saulea, medic și coordonator de programe medicale în cadrul Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România, în interviul DCNews și DCMedical.

În continuare a explicat necesitatea accesului la tratament, dar și de ce spune că suntem ”pacient de mâna a doua, în Europa”. 

Vezi continuarea în video: 

Interviul a fost realizat de către jurnalistul Val Vâlcu și le-a avut ca invitate pe prof. dr. Gabriela Radulian, de la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice ”Prof. Dr. N. Paulescu” din București, și pe dr. Gabriela Saulea, medic și coordonator de programe medicale în cadrul Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România, una dintre cele mai cunoscute asociații de pacienți din țară.

Vezi și: EXCLUSIV Accesul pacienților cronici la medicamente în România. Interviurile DC News și DC Medical

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel