Purtătorul de cuvânt al CE, despre cazul Rovanei Plumb. Precizări importante

Rovana Plumb FOTO AGERPRES
Rovana Plumb FOTO AGERPRES

Purtătorul de cuvânt al CE a declarat, într-o conferință de presă, că instituția așteaptă ca președintele Parlamentului Europeansă trimită scrisoarea președintelui ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen, în cazul Rovanei Plumb și al lui Laszlo Trocsanyi.

„Procedural, ceea ce trebuie să se întâmple este că președintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen așteaptă o scrisoare de la președintele Parlamentului European, cu deciziile PE în acest sens, și care să conțină de asemenea recomandările, conform cu procedurile PE și pe baza acestei scrisori vor fi făcuți următorii pași", a afirmat Mina Andreeva, luni, într-o conferință de presă.

Întrebată dacă acest lucru va întârzia inevitabil constituirea Comisiei Europene, care trebuie să intre în funcție pe data 1 noiembrie, în contextul în care sunt doi candidați respinși de PE, Mina Andreeva a spus că nu, precizând că depinde de cum vor decurge următorii pași.

„Nu, deoarece programul depinde foarte mult de următorii pași, deci, după cum știți, Comisia Europeană, potrivit Tratatului, va intra în funcție pe 1 noiembrie. Acestea fiind spuse, depinde acum de felul în care vor decurge următorii pași, inclusiv audierile și votul de confirmare pentru întregul Colegiu al comisarilor europeni", a explicat Andreeva.

Chestionată cât timp va dura procedura și dacă nu va fi afectat votul asupra Comisiei Europene din octombrie, purtătorul de cuvânt al CE a răspuns că „potrivit procedurilor PE, trebuie să fie transmisă o scrisoare de la președintele PE către președintele ales al CE în care să ceară și să se gândească la următorii pași. Deci aceasta este procedura pe care trebuie să o urmăm, momentan", notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel