Pune un strop de ulei de măsline în cafea! Ritualul acesta îți va schimba viața

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @chevanon
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @chevanon

Cafeaua este în ADN-ul alimentației noastre. 

Iar uleiul de măsline este foarte sănătos. Ce legătură au cafeaua și uleiul de măsline? Ce se întâmplă dacă le amestecăm? O cunoscută franciză a inclus în meniul său această combinație. Deocamdată, baristii și experții în cafea de specialitate nu s-au revoltat, iar unii, de fapt, l-au adăugat în preparatele lor.

Cum să amestecăm uleiul cu cafeaua

Putem face cel mai evident lucru: să adăugăm o lingură de ulei de măsline în ceașca noastră de cafea și să amestecăm bine. Uleiul de măsline se încorporează în cafea și nu afectează gustul băuturii. Dar putem face ceva mai bun.

Într-un videoclip pe care l-a distribuit pe TikTok, Nahuel Cian, barista la CaféLab, recomandă două moduri: unul pentru cafea simplă și altul pentru a face cafea cu lapte. În primul caz, este vorba de pulverizarea uleiului peste cafeaua măcinată, adică înainte de a face cafeaua. El face asta, desigur, într-o cafetieră profesională, dar putem face asta și în cafetiera noastră italiană.

 

În cazul cafelei cu lapte, se adaugă câteva picături de ulei în laptele fierbinte și se amestecă bine (pentru Cian este mai ușor deoarece o face cu spumatorul de lapte). Apoi, turnăm acest amestec de lapte și ulei peste cafea, așa cum am face în mod normal.

Ce câștigăm din această combinație

Există două motive care explică această combinație, care la început ni se pare ciudată. Unul este pentru a crește consumul de grăsimi sănătoase. Uleiul de măsline este cunoscut ca fiind o sursă de grăsimi mononesaturate, benefice pentru inimă și pentru reducerea colesterolului rău. "Adăugând o lingură de ulei de măsline în cafea, obții o doză suplimentară din aceste grăsimi sănătoase, ceea ce poate fi deosebit de benefic dacă urmezi o dietă săracă în grăsimi sau dacă pur și simplu vrei să îți crești aportul zilnic de grăsimi sănătoase", explică cei de la Café y armonía.

Celălalt beneficiu al adăugării unui pic de ulei de măsline în cafea este că poate ajuta la prelungirea efectelor cafelei ca stimulent. Dat fiind că efectele sale pot fi de scurtă durată, prin adăugarea uleiului de măsline în cafea "se creează un amestec care încetinește absorbția cafelei în organism, ceea ce poate ajuta la prelungirea efectelor și la furnizarea unei energii mai susținute și de durată pe parcursul zilei".

Uleiul de măsline este o sursă de grăsimi sănătoase pe care organismul le digeră lent. Prin combinarea lui cu cafeaua, putem obține o sursă de energie mai echilibrată și durabilă pe parcursul zilei (și astfel vom consuma mai puține cafele). În plus, adăugând ulei de măsline, se poate neutraliza parțial aciditatea specifică a cafelei.

În orice caz, nu există dovezi științifice care să susțină că amestecul de ulei de măsline extravirgin cu cafea are beneficii specifice pentru sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel