Urmărește emisiunea live


Psiholog, semnal de alarmă: "Copiii României plătesc scump". Părinții habar nu au ce fac!

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Psihologul Gáspár György a tras un semnal de alarmă vivazi de una dintre cele mai mai mari greșeli pe care le fac părinții și nu își dau seama. Copiii vor fi afectați profund.

"Copilul "citeşte" starea psihologică a părintelui atât din comportamentele acestuia, cât şi din expresia feţei şi, desigur, din cuvintele şi mesajele pe care adultul le transmite. Un părinte care nu a învăţat să-şi gestioneze îngrijorările într-un mod constructiv poate pune, neintenţionat, multă presiune pe umerii copilului. Ce fac copiii atunci când îşi văd părinţii îndureraţi sau sfâşiaţi de frământări? Încearcă să găsească soluţii, îşi asumă responsabilitatea faţă de starea de bine a adultului şi uită de propriile trăiri şi sentimente.

Din păcate, mulţi dintre copiii vizibili şi invizibili ai României plătesc scump (din punct de vedere sufletesc) pentru a-şi păstra apartenenţa la familie. Apoi, mai sunt şi moştenirile psihologice: un copil care creşte alături de un părinte adesea preocupat, îngrijorat şi neajutorat va merge la şcoală cu un bagaj greu, pe care-l va căra în spate inclusiv la maturitate", a scris Gáspár György pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel