Psiholog: Ponta l-a dominat categoric pe Băsescu. Care este semnificaţia glumei prezidenţiale

Ceremonia de învestitură a Guvernului Ponta a fost atent pregătită atât în laboratoarele Cotroceniului cât şi în cele ale USL-ului. Transferul de puterea din mâna preşedintelui spre adversarii politici a stârnit un adevărat război psihologic între premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu. Pshihologul Hanibal Dumitraşcu consideră că momentul cel mai important al serii a fost întâlnirea directă dintre Ponta şi Băsescu. Victor Ponta a pregătit foarte bine momentul şi l-a dominat pe Traian Băsesu printr-un gest psihologic foarte puternic. El a fost cel care i-a întins mâna preşedintelui, dar în acelaşi timp a evitat să îl privească direct în ochi. 

"Cel mai important episod al serii a fost momentul în care premierul s-a dus să întindă mâna preşedintelui. Acest gest de a te duce tu să întinzi mâna, urmat de evitarea privirii, are un efect psihologic foarte puternic. S-a văzut pe faţa preşedintelui uimirea şi frustrarea. Ponta era clar pregătit pentru asta. Ştia care este tactica preşedintelui, care caută privirea adversarului pentru a intimida. Frustrarea lui Traian Băsescu s-a văzut în final, la gluma adresată către soţia premierului", a spus Hanibal Dumitraşcu.

Schimbul de priviri dintre Blaga şi Ponta a fost un alt moment cu o încărcătură psihologică puternică. Blaga i-a aruncat o privire acidă lui Ponta, însă acesta nu a răspuns şi a preferat să zâmbească. "Amândoi sunt colerici şi au instinctul de a reacţiona, doar că Ponta era pregătit şi s-a abţinut", a mai spus Hanibal Dumitraşcu.

Comportamentul lui Victor Ponta a fost unul ceremonial, atent la orice posibilă gafă pe care ar fi putut să o comită. Momentul îmbrăţişării cu Antonescu a fost unul de descătuşare şi un semn de apreciere faţă de camaradul cu care a câştigat o luptă importantă, crede Dumitraşcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel