PSD vrea modificarea Legii referendumului în procedură de urgenţă

[] []

24 feb 2017 / 18:15
Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Senatorii PSD au depus în Camera superioară a Parlamentului o propunere legislativă care modifică Legea 3/2000 în sensul că referendumul pentru revizuirea Constituţiei urmează să se desfăşoare în ultima duminică a perioadei de 30 de zile de la data adoptării propunerii de revizuire.

PSD propune modificarea alineatului 1 al articolului 6 din Legea referendumului, astfel încât să fie stipulat faptul că iniţiativa şi procedura revizuirii Constituţiei sunt supuse 'dispoziţiilor prevăzute la art. 73 alin. 1 şi 2, art. 150 şi art. 151 din Constituţie şi prezentei legi'. De asemenea, senatorii social-democraţi propun şi completarea articolului 6 în sensul că 'proiectul legii constituţionale, adoptat de către Camera Deputaţilor şi de Senat, se publică, în aceeaşi zi, în Monitorul Oficial al României, Partea I'.

[citeste si]

'Cetăţenii României sunt chemaţi să-şi exprime voinţa prin vot în cadrul referendumului naţional cu privire la revizuirea Constituţiei în ultima duminică a perioadei de 30 de zile prevăzută la art. 151, alin. 3 din Constituţia României, calculată de la data publicării în MO, Guvernul având obligaţia de a aduce la cunoştinţă publică, de îndată, prin mijloace de comunicare în masă, această dată', propun social-democraţii.

O altă propunere pentru completarea articolului 6 stipulează faptul că 'persoanele care au dreptul să participe la referendumul naţional privind revizuirea Constituţiei, modul de desfăşurare a campaniei pentru referendum, organizarea şi desfăşurarea acestuia, organizarea şi atribuţiile birourilor electorale, faptele care constituie contravenţii şi infracţiuni, precum şi modul de constatare şi sancţionare a acestora sunt cele stabilite la art. 4, art. 7 alin. 1, precum şi în cap. IV, V, VI din Legea 3/2000'.

În propunerea de lege a PSD se precizează că toate cheltuielile pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional privind revizuirea Constituţiei se suportă de la bugetul de stat. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26