PSD, ultimatum pentru Iohannis. Chirieac: Vrea ca lucrurile să fie vizibile

Guvernul a trimis o plângere pe adresa Președinției în care îi solicită președintelui Klaus Iohannis anularea mandatului lui Nicolae Ciucă la șefia Statului Major.

Mandatul generalului Ciucă a fost prelungit de președinte fără să aibă propunerea și acordul Guvernului României. Astfel, MApN solicită anularea deciziei în caz contrar se va adresa în instanță. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat această acțiune. 

„Președintele va continua să încalce legea. Nu va ține cont nici dacă instanța de contencios administrativ îi dă dreptate ministrului Apărării. Nu va retrage decretul, nu va face nimic în afara cadrului strict al campaniei sale electorale. Generalul Ciucă este un erou în Afganistan, nu avem mulți eroi, el a fost târât în această dispută politică. El nu are nicio vină”, a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3.

Întrebat dacă e de părere că demersul Guvernului de a da un ultimatum este sortit eșecului, în sensul în care președintele Iohannis nu îl va lua în calcul, analistul politic a precizat:

„Nu îl va lua în calcul și va continua această politică. Eu cred că dânsul vrea ca lucrurile să fie extrem de vizibile, sperând că va atrage alegătorii pe care i-a perdut în favoarea lui Dacian Cioloș”.

Citește și: Gabriel Leș, plângere către Iohannis: Anularea mandatului generalului Ciucă

Citește și: Halep, ironizată după înfrângerea de la Sydney

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel