PSD, solicitare către Guvern înaintea rectificării de buget

Foto ilustrativ, Palatul Victoria / Foto: Crișan Andreescu
Foto ilustrativ, Palatul Victoria / Foto: Crișan Andreescu

PSD solicită criterii obiective pentru alocarea fondurilor la nivel local, independent de competiția internă din PNL.

"PSD cere imperativ premierului Cîțu să nu folosească fondurile bugetare pentru a obține vreun avantaj politic în competiția pentru șefia PNL. Rectificarea bugetară și alocarea fondurilor la nivel local trebuie să se facă strict pe baza unor criterii obiective și echitabile, în funcție de necesarul de finanțare al fiecărei unități administrativ-teritoriale.  

Dezvoltarea comunităților locale nu trebuie să devină monedă de schimb pentru voturile de la congresul PNL. Cîțu nu are dreptul să folosească banii publici colectați de la români pentru a-și cumpăra fotoliul de șef al partidului.  

Demiterea ministrului de Finanțe, cu scopul vădit al premierului de a prelua controlul asupra alocării banilor publici la nivel local, în urma rectificării bugetare, reprezintă o tentativă de trafic de influență, demascată de invitațiile publice adresate primarilor de către unii lideri PNL. Este o dovadă clară a intenției lui Florin Cîțu de a folosi banii publici în lupta sa politică, pentru a obține un folos personal necuvenit.

În cazul în care această intenție se va materializa prin alocări bugetare subiective, după orientarea primarilor PNL în cadrul competiției interne a partidului, este necesară intervenția imediată a organelor de anchetă.

Rectificarea bugetară trebuie să respecte un algoritm matematic echitabil pentru toate comunitățile locale din România. Banii țării nu pot fi transformați într-o pușculiță de partid, ca premiu politic al războiului tot mai aberant pentru putere dintre Cîțu și Orban!", se arată într-un comunicat de presă transmis de către PSD.

Ciolacu: Prim-ministrul Cîţu foloseşte banii românilor pentru a cumpăra voturile delegaţilor la congresul PNL

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, marţi seara, că premierul Florin Cîţu foloseşte banii ce urmează să fie alocaţi la rectificarea bugetară pentru "a cumpăra" voturile delegaţilor la congresul PNL.

"Ei confundă aceşti bani cu banii pe care să-i folosească într-o luptă electorală din interiorul PNL. E evident că este şi ilegal, este şi abuziv şi total imoral să faci aşa ceva. Eram obişnuit de la domnul Orban, care a folosit anumite rectificări bugetare sau hotărâri de Guvern să aloce bani primarilor PNL ca mită, pentru a obţine voturile românilor. Acum, trecem la next level. Primul ministru Cîţu, care se luptă cu domnul Orban, foloseşte banii românilor pentru a cumpăra voturile de la delegaţii de la congres", a declarat Marcel Ciolacu, la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel