PSD sesizează CCR. Ciolacu: Sesizarea cu privire la desemnarea premierului va fi depusă luni

Marcel Ciolacu FOTO AGERPRES
Marcel Ciolacu FOTO AGERPRES

Marcel Ciolacu a anunțat că luni PSD va sesiza CCR cu privire la desemnarea premierului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că luni va depune sesizarea către Curtea Constituţională cu privire la desemnarea, pentru a doua oară, a lui Ludovic Orban în funcţia de premier de către preşedintele Klaus Iohannis, scrie Agerpres. 

"Va fi depusă cu certitudine mâine (sesizarea către CCR - n.r.). Un singur lucru o să invoc astăzi din această sesizare: domnul Orban este prim-ministrul desemnat din nou, el fiind prim-ministrul interimar, sau demis, a rămas interimar. Vă rog frumos să îmi spuneţi dumneavoastră ce forţă politică sau ce parlamentar a anunţat că va vota cu domnul Orban în Parlament? E o mascaradă. În aceeaşi şedinţă l-au propus prim-ministru să fie desemnat de către preşedintele României domnul Orban şi în aceeaşi şedinţă au hotărât, prin vot politic, că nu o să-l voteze. Să îmi explice şi mie cum văd ei această interpretare constituţională şi mai ales cum poţi să desemnezi o persoană pe care nimeni până acum nu a spus că o s-o voteze. Presupun că CCR o să ne lămurească", a afirmat duminică Ciolacu, într-o conferinţă de presă, la finalul Conferinţei extraordinare a PSD Bucureşti.

Luni, Comitetul Executiv Naţional al partidului

El a adăugat că acest subiect va fi discutat luni în Comitetul Executiv Naţional al partidului.

Întrebat dacă parlamentarii PSD vor boicota şedinţa în care va fi supus votului guvernul Orban, Ciolacu a spus: "Dacă depunem sesizare, ca să fim consecvenţi, ar trebui să aşteptăm totuşi răspunsul, să vedem dacă este constituţional sau cineva a declanşat un conflict de natură juridică constituţională".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel