PSD se teme de o reacție a UE. Apel la socialiștii europeni

corina-cretu-dcnews_309x206
corina-cretu-dcnews_309x206

Europarlamentarii PSD Cătălin Ivan și Corina Crețu informează grupul socialist din Parlamentul European, condus de Hannes Swoboda, cu privire la revocarea procurorului DNA Lucian Papici de la Secția I a Direcției. Demersul eurodeputaților survine ca urmare a vocilor, majoritatea din Opoziție, care acuză o imixtiune politică în Justiție și amenință că vor sesiza instituțiile europene.

Textul scrisorii a fost publicat de pesurse.ro:

Draga Hannes,

In lumina unor posibile atacuri din partea Monica Macovei si a altor europarlamentari romani din PPE legate de finalizarea mandatelor unor procurori din Romania, te informam ca procedurile de inlocuire din functie au fost realizate in baza legii, de catre Procurorul General.

Acuzatiile de influente politice s-ar putea referi la inlocuirea procurorilor Papici si Alexandru de la DNA. Procurorii schimbati vor ramane active la biroul Procurorului General, fara sa mai ocupe insa o functie de conducere, din moment ce mandatele lor s-au terminat. In acelasi timp, vor lucra in continuare la dosarele pe care le-au instrumentat si pana acum.

Cei doi fac parte din echipa adusa de procurorul-sef al DNA, Daniel Morar si au lucrat la importante dosare de coruptie. In declaratiile sale publice, Daniel Morar a apreciat ca procedura schimbarii celor doi este corecta. Interimatul procurorului Papici s-a terminat dupa ce a finalizat dosarul privind acuzatile care I se aduc vicepremierului Liviu Dragnea la referendumul de suspendare a lui Traian Basescu de anul trecut.

Trebuie spus ca, intr-o interventie publica de azi, presedintele Basescu a admis ca a intervenit in procesul de justitie si l-a sunat pe Procurorul General, cerandu-I sa nu-I schimbe pe cei doi. Nu este prima data cand Traian Basescu admite public ca a intervenit in justitie.

Afirmatiile publice ale premierului Ponta si ale ministrilor sai nu au facut niciodata referite la obstructionarea justitiei.

Am vrut sa explicam clar ca cele doua inlocuiri au fost realizate in conformitate cu legea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel