PSD pune tunurile pe Emil Boc. Reacția primarului

PSD a pus tunurile pe Emil Boc.

Social democrații au dat publicității o listă cu promisiunile neonorate ale primarului după trei luni de mandat.

"1. Niciun proiect, zero soluții privind fluidizarea traficului în zona centrală și pe principalele artere de circulație din Cluj-Napoca.

2. Promisiunea construirii de parkinguri noi - Deși a alocat în mai multe rânduri câteva milioane de lei pentru „noile parkinguri de cartier" nu s-a ținut de promisiune, lucrările la parkingul din Mănăștur fiind dovada vie a neputinței sale administrative.

3. Construirea unui nou cartier de locuinţe în Borhanci și crearea de mii de locuri de muncă în Cluj Innovation City au fost alte vorbe fără fond aruncate în campania electorală și total uitate după.

4. Centrul Cultural Transilvania teoretic prioritar în ultimii ani pentru Emil Boc, a devenit o poveste fără sfârșit și nici până acum nu s-au început lucrările. În 2014, cu surle și trâmbițe, Emil Boc anunța că va fi construit doar din fonduri de la bugetul local, dacă nu va fi găsit niciun investitor privat.

5. Proiectul Aqua Park pentru care Emil Boc și PNL Cluj au alocat 1.000.000 lei în 2013 a rămas la stadiul de schiță. De asemenea Emil Boc și-a uitat și promisiunea de acum doi ani privind înființarea unui patinoar permanent.

6. Străzi particulare apărute în urma extinderii imobiliare sunt abandonate total de administrația locală, doar în campania electorală edilul Emil Boc promițând asfaltarea lor.

(...)

În trei luni de mandat putem trece în dreptul domnului Emil Boc zero promisiuni îndeplinite. Din păcate Emil Boc este într-o continuă vacanță administrativă" a declarat Horia Nasra, președintele interimar al PSD Cluj.

Reacția lui Emil Boc

Primăria Municipiului Cluj-Napoca a făcut mai multe precizări referitoare la comunicatul de presă transmis de organizaţia PSD Cluj:

1. Referitor la fluidizarea traficului în zona centrală, reamintim faptul că Primăria a realizat o primă bandă dedicată transportului în comun în Piaţa Ştefan cel Mare, pe latura estică. De asemenea, se află în derulare acțiunile pentru realizarea unei benzi dedicate transportului în comun pe axa Mănăştur- Mărăşti. Au fost realizate noi sensuri giratorii lângă Iulius Mall şi pe B-dul Muncii, lângă fostul magazin Real. De asemenea, strada Corneliu Coposu, cu o lungime de 1,7 km, artera principală de intrare în municipiu dinspre Zalău, este în proces de modernizare.

2. În ceea ce priveşte construirea de noi parkinguri, Primăria a deblocat lucrările la parkingul de pe strada Negoiu, aflate în întârziere din cauza insolvenței constructorului. Pentru viitorul parking de pe strada Primăverii 20, a fost aprobat deja în Consiliul local Planul Urbanistic de Detaliu. Pentru parkingul din Hasdeu, a fost demarată de către Primărie procedura de achiziţie publică pentru servicii de proiectare şi de execuţie.

[citeste si]

3. Comisia de Urbanism a dat acorduri de principiu pentru construirea unui parking cu peste 300 de locuri pe strada Avram Iancu şi pentru proiectul Bibliotecii Centrale Universitare de construire a unui parking cu 200 de locuri pe strada Clinicilor.

4. De asemenea, Primăria a purtat discuţii cu reprezentanţii mai multor supermarket-uri pentru înfiinţarea de parcări de tipul "park and ride".

5. Centrul Cultural Transilvania se află în faza pregătirii licitaţiei în vederea identificării unui partener care să contruiască o clădire de birouri sau hotel, în schimbul realizării unui parking subteran de mari dimensiuni, care va funcționa sub viitoarea clădire a Centrului. De asemenea, este necesară soluționarea unui litigiu între Primărie și proiectant, litigiu apărut ca urmare a unei decizii a Curţii de Conturi. Noul Centru Cultural Transilvania urmează să găzduiască noile sedii ale Filarmonicii şi Academiei de Muzică.

6. În ceea ce priveşte realizarea unui Aqua Park, se lucrează la proiectul de deviere a magistralei electrice care afectează lucrările de construire a viitorului Aqua Park de la Ștrandul Sun (Grigorescu). După finalizarea acestei devieri se va putea trece la realizarea proiectului propriu-zis. De asemenea, în această vară, bazinul mare de la Ștrandul Sun a fost acoperit cu un balon presostatic, care va permite utilizarea acestuia pe perioada întregului an", a transmis Primăria Cluj Napoca, scrie ȘtirideCluj.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy