Urmărește emisiunea live


PSD: ”Procesul electoral riscă să fie GRAV AFECTAT”. Sesizare în prag de alegeri

Departamentul de Comunicare al organizației județene al PSD transmite că ștampilele de control din secțiile de votare din Alba ar fi realizate greșit. Ele cuprind numere de la 1 la 78, în loc de 1 cifră alocată circumscripției electorale care formează județul. 

”Cu mai puţin de 12 ore înainte de începerea alegerilor parlamentare, aflăm cu indignare că procesul electoral din judeţul Alba riscă să fie grav afectat din cauza unei erori de nepermis (...) Ştampilele de control din secţiile de votare din întreg judeţul Alba sunt realizate GREŞIT. Astfel toate ştampilele de control care ar trebui să cuprindă numărul 1 alocat circumscripţiei electorale care formează judeţul Alba cuprind numere ale altor judeţe, mai exact sunt numerotate de la 1 la 78”, se menţionează în comunicatul PSD.

Social-democraţii susţin că ”această greşeală materială este inacceptabilă şi poate afecta din start procesul electoral”. 

Potrivit sursei citate, vor fi sesizate ”Biroul Electoral Judeţean Alba, Biroul Electoral Central, dar şi Instituţia Prefectului Alba pentru a lua toate măsurile necesare ca ştampilele de control să fie înlocuite”.

[citeste si]

PSD Alba solicită, potrivit comunicatului citat, tuturor autorităţilor implicate în procesul electoral să asigure, duminică, o corectă desfăşurare a alegerilor parlamentare astfel încât votul cetăţenilor din judeţul Alba să nu fie viciat în nici un fel.

”Insistăm ca autorităţile care au atribuţiuni în domeniul tehnic să ia toate măsurile pentru ca ştampilele de control să fie înlocuite astfel încât să nu existe motive ce ar putea duce la contestarea scrutinului electoral şi anularea votului oamenilor din Alba”, se arată în comunicatul social-democraţilor.

În judeţul Alba există 78 de unităţi administrative-teritoriale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel