PSD, prima reacţie după ce PES a anunţat îngheţarea relaţiilor: "Nu e cazul să-i acordăm o atenţie mai mare"

PSD susţine că anunţul liderului socialiştilor europeni privind îngheţarea relaţiilor cu formaţiunea social-democrată din România nu reprezintă "poziţia de ansamblu a PES", adăugând că "aşteaptă cu interes" să afle care sunt aspectele care îngrijorează.

"Acest tratament al unor colegi din PES este inadmisibil. Ne putem aştepta la mistificări şi acuzaţii fără acoperire din partea adversarilor politici ai PSD, dar nu din partea propriei familii. Înţelegem că, în realitate, situaţia PSD nu a fost discutată în cadrul întâlnirii PES, ceea ce indică faptul că acea poziţionare nu reflectă poziţia de ansamblu a PES. Dar, dacă sunt colegi în PES care au îngrijorări cu privire la statul de drept din România, aşteptăm cu interes să ne spună concret care sunt aspectele care îi îngrijorează. Până acum, nimeni dintre cei care s-au arătat îngrijoraţi de situaţia din România nu a putut indica un element concret care să le justifice îngrijorarea", este reacţia PSD la anunţul preşedintelui PES, Serghei Stanişev.

Potrivit PSD, "toată această poveste legată de statul de drept din România este mai degrabă o chestiune motivată de o logică electorală, decât de o îngrijorare reală" şi "toată această efervescenţă se va stinge după alegerile din 26 mai".

"Atunci, după alegeri, situaţia va fi cu totul alta, când cei aleşi în numele PSD vor avea o poziţie mult mai puternică. Atunci va veni şi răspunsul nostru. Însă acum nu vom intra în acest joc şi nu e cazul să-i acordăm o atenţie mai mare decât e cazul", se arată comunicatul PSD.

Serghei Stanişev, preşedintele PES, a anunţat că relaţiile cu PSD sun îngheţate

Preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, Serghei Stanişev, a anunţat, în cadrul unei reuniuni a liderilor socialişti, care a avut loc miercuri, la Bruxelles, că relaţiile cu Partidul Social Democrat din România sunt îngheţate, potrivit unui comunicat postat pe site-ul PES.

În timpul reuniunii, preşedintele PES, Serghei Stanişev, a reiterat îngrijorările continue ale PES în legătură cu respectarea statului de drept în România. El i-a informat pe prim-miniştrii, comisarii europeni şi liderii partidelor că, până când Guvernul român nu-şi va clarifica angajamentul faţă de respectarea statului de drept şi nu va urma recomandările Comisiei Europene, conducerea PES va considera îngheţate relaţiile cu PSD, în aşteptarea unei discuţii oficiale la viitoarea reuniune a conducerii PES, în iunie, unde calitatea de membru PES al PSD România va fi luată în discuţie. El a încheiat spunând că niciun eveniment PES nu va fi organizat până atunci împreună cu PSD, se menţionează în comunicatul PES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel