PSD, plângere penală. Iohannis: Sunt niște tactici

Facebook Marcel Ciolacu
Facebook Marcel Ciolacu

Klaus Iohannis a reacționat, joi, după ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că depune plângere penală pentru abuz în serviciu față de toți demnitarii implicați în decizia luată de Guvern, de alocare de fonduri din Fondul de Rezervă, acuzând că banii au mers către primării conduse de PNL și UDMR.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a transmis, pe rețeaua de socializare Facebook, luni, că președintele Klaus Iohannis și Florin Cîțu au decis „că, dacă nu trăiți într-o comunitate condusă de un liberal veți suferi de frig, sărăcie și foame”; pentrru că au alocat 80% din banii pentru administrația locală către localități cu primari PNL și UDMR. Acesta avertizează că, în ciuda tuturor amenițărilor și a deciziilor „profund nedrepte ale guvernării lor eșuate”, PSD nu va ceda și va depune plângere penală pentru abuz în serviciu față de toți demnitarii implicați în decizia luată de Guvern.

Joi după-amiază, președintele Klaus Iohannis a fost întrebat despre acest subiect. „Este mai nou un hobby al unora de mă acuza, de a acuza Guvernul de tot felul de lucruri. Sunt tactici de poziționare în vederea consultărilor și a formării unui nou Guvern. Sunt convins că Guvernul și premierul Cîțu fac toate lucrurile exact așa cum este legal și corect. Nu am niciun fel de emoții în această chestiune”, a spus Klaus Iohannis. 

„Pe de altă parte, este clar că acum, în pragul iernii, anumite autorități au nevoie de sprijinul Guvernului și sunt convins că au fost făcute alocările respective. Că unii și alții nu sunt mulțumiți, probabil că este expresia unei frustrări pentru că nu ei sunt acolo, la cheia banilor, dar am discutat de mult niște chestiuni cu Florin Cîțu și am primit asigurări că aceste alocări vor fi făcute strict în corelare cu nevoile comunității autorității locale respective”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis anunță consultări cu partidele 

De asemenea, președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că luni, la prânz, vor începe consultările cu partidele parlamentare. 

Președintele a mai spus că partidele vor veni separat la Palatul Cotroceni.

„Voi organiza runda de consultări luni, de la ora 12.00”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Președintele nu este optimist în ceea ce privește rezultatul consultărilor.

„Nu știu dacă va duce la soluții”, a precizat Klaus Iohannis.

Guvernul Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură, marți, în Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel