PSD nu se lasă și ar putea depune o nouă moțiune de cenzură

emil boc la parlament
emil boc la parlament

Purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Emil Radu Moldovan, crede că opoziţia va depune o nouă moţiune de cenzură dacă Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament pe noua lege a salarizării unitare prin care se va "statua diminuarea salariilor cu 25%".

"În condiţiile în care prin Legea salarizării unitare nu se va face altceva decât se va statua diminuarea salariilor cu 25%, nu vom fi de acord şi vom face tot ce va ţine de noi să blocăm această lege. Dacă ea va fi făcută prin angajarea răspunderii, sunt convins că la nivelul partidelor de opoziţie se va lua decizia depunerii unei moţiuni de cenzură. E poziţia mea deocamdată, dar sunt convins că se va proceda aşa, fiindcă nu putem fi de acord ca tot haosul din România să fie pus pe umerii profesorilor, medicilor, funcţionarilor publici şi a tuturor celor care au funcţii publice", a spus el.

Deputatul PSD a adăugat că este un adevărat haos în ceea ce priveşte noua lege a salarizării unitare, deoarece Executivul acuză fără motiv Parlamentul că blochează niște legi, care nici nu au trecut de Guvern.

"Legile nu au trecut nici de Guvern. În afară de Legea pensiilor, care e acum la Cameră după ce a trecut de Senat, nicio altă lege nu e la Parlament. Cu Legea salarizării unitare nici ei (Guvernul - n.r) nu ştiu ce fac. Aşadar, nici noua lege a salarizării unitare, nici cea a bugetului de stat nu au ajuns la Parlament şi e o minciună să spui că Parlamentul blochează nişte legi pe care nici măcar nu le are fiindcă nu au trecut de Guvern", a spus Emil Radu Moldovan.

Proiectul legii salarizării unitare va fi aprobat de Guvern într-o şedinţă programată pentru luni, urmând ca actul să fie transmis la Parlament, în vederea angajării răspunderii, a anunţat, miercuri seara, purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel