PSD, nou proiect de lege în Parlament, după înghețarea alocațiilor. Corneliu Buicu: Vor crește imediat după adoptare de la 214 lei la 300 de lei

Corneliu-Florin Buicu, despre alocațiile copiilor / Foto: Pixabay
Corneliu-Florin Buicu, despre alocațiile copiilor / Foto: Pixabay

Deputatul Corneliu-Florin Buicu a declarat că PSD "condamnă ferm" decizia Guvernului Cîțu de a îngheța alocațiile copiilor și de a nu acorda cea de-a doua tranșă de majorare, prevăzută pentru 1 iulie. El a anunțat că PSD va depune în Parlament un proiect de lege pentru creșterea imediată a alocațiilor la nivelul stabilit prin lege.

"PSD condamnă ferm decizia premierului Cîțu care a anunțat că guvernul nu va acorda cea de a doua tranșă de majorare a alocațiilor copiilor, prevăzută pentru 1 iulie. Înainte de alegerile din 2020, Cîțu și Orban i-au mințit în față pe pe părinți și copii, cărora le promiteau că vor eșalona dublarea alocațiilor, adoptată de PSD în cinci tranșe semestriale egale. După ce au primit votul multor cetățeni care au crezut în această promisiune, Guvernul Cîțu și majoritatea PNL-USR-UDMR au anulat tranșele cuvenite copiilor. Este practic un furt din buzunarele copiilor! Conform proiectului de lege adoptat deja de majoritatea din Senat a PNL-USR-UDMR, vor fi anulate două din cele 5 tranșe promise de PNL înainte de campania electorală, respectiv tranșa 3, prevăzută pentru 1 iulie 2021 și tranșa 4 pentru 1 ianuarie 2022.

Prin aceste modificări, Coaliția PNL-USR-UDMR fură din buzunarele copiilor suma totală de 2,1 miliarde, pe care ar fi trebuit să le plătească în intervalul 1 iulie 2021 - 1 iulie 2022. Prin neacordarea tranșelor promise, Cîțu și Orban fură de la fiecare copil cu vârsta între 2 și 18 ani câte 522 lei, iar de la fiecare copil sub 2 ani sau cu dizabilități câte 1.044 lei! Acesta este calculul, pe baza datelor privind numărul de copii valabile pentru luna aprilie, conform ministerului Muncii. Mai jos vedeți distinct și tabelul excel, dar și istoricul dublării alocațiilor.

Promisiunile PNL și USR

Tot în campania electorală, PNL și USR promiteau pe toate vocile că imediat după alegeri vor tăia de la pensiile speciale și vor da banii la copii. După 6 luni de guvernare, nici nu au tăiat pensiile speciale – dimpotrivă tocmai au amânat pentru finalul lui 2023 – dar nici nu au mai dat majorările promise copiilor.

Ce face guvernul Cîțu este de-a dreptul ordinar. Prin minciuni repetate a amăgit milioane de familii, pentru ca acum într-o manieră cinică, imorală și ilegală, să răpească încă odată dreptul legal-cuvenit copiilor; normal ar fi fost ca guvernul să respecte legea în vigoare și să prevadă în buget banii pentru majorarea alocațiilor, nu să anunțe acum că nu are banii necesari. Datoria unui guvern este să aplice legea și ia măsuri pentru a o susține financiar, nu să se vaiete că n-are bani și să taie!

PSD, proiect de lege în Parlament

Niciodată nu vor fi bani pentru tot, important e să ai priorități corecte. GUvernarea Cîțu-Iohannis probează încă odată că în realitate nu dă doi bani pe copiii țării, nu le pasă de interesul lor, doar îi folosește cinic și propagandistic.

PSD se va opune acestui furt național din banii copiilor. Săptămâna viitoare PSD va depune în Parlament un proiect de lege pentru creșterea imediată a alocațiilor la nivelul stabilit prin lege încă din ianuarie 2020. De atunci și până în prezent Guvernele Orban și Cîțu au refuzat în permanență să aplice creșterea prevăzută de lege și i-au mințit în permanență pe copii și pe părinți. Conform proiectului de lege ce va fi depus de PSD, alocațiile vor crește imediat după adoptare de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani și de la 427 lei la 600 lei pentru copii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilități.", a scris Corneliu-Florin Buicu pe pagina sa de Facebook.

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy