EXCLUSIV  PSD, moțiune de cenzură pe 14 iunie. Răzvan Cuc: "Şanse reale". Chirieac, intervenție: Mizez pe președintele Iohannis să vă blocheze

Foto: Facebook Florin Cîțu
Foto: Facebook Florin Cîțu

Răzvan Cuc, ministru al Transporturilor în Guvernul Dăncilă, a declarat în exclusivitate pentru DC NEWS că moțiunea de cenzură anunțată de PSD împotriva Guvernului Cîțu are "șanse reale" de a trece în Parlament. Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit cu un comentariu tare.

"Probabil că se va depune săptămâna viitoare, luni, pe 14, din ce a anunțat președintele (n.r. Marcel Ciolacu, preşedintele PSD). Sunt discuții pentru că, vedeți dumneavoastră, spuneați de tăcerea noastră, dar certurile sunt foarte mari și în sânul PNL-ului, și în sânul USR-ului pentru că sunt taberele care s-au format de susținători ai diverșilor candidați la președinție. Discuții am înțeles că se poartă de către conducerea partidului cu diverse fragmente din partidele de la putere și eu sunt convins că există șanse reale ca această moțiune să treacă.", a spus Răzvan Cuc.

"Deci ca să vă putem cita, dumneavoastră spuneți: Sunt șanse reale ca această  moțiune să treacă?", a ținut să precizeze Bogdan Chirieac.

Klaus Iohannis ar putea bloca moţiunea

"Eu nu particip la negocieri. Spun ca simplu parlamentar din ce mai discut cu colegii mei de la PNL, aripa cealaltă, că sunt foarte multe supărări și nemulțumiri, de la modul de conducere al partidului până la modul în care este guvernată țara pentru că aici trebuie să ne amintim tot eșecul pe care l-au avut în gestionarea pandemiei: fraudarea datelor, evacuarea pacienților noaptea din spitale și inclusiv incapacitatea de a prezenta PNRR mai repede. Sunt deputați care nu știu despre PNRR nimic. Nici ei în partid nu au știut nimic, adică atât de amplă este comunicarea în partid. Moțiunea, din punctul meu de vedere, dacă lucrurile se mișcă așa cum trebuie și merge cu echipa de negocieri, și sunt siguri că echipa de negocieri face ce trebuie pentru că sunt politicieni cu experiență, poate să prindă contur și atunci să ne ajute Dumnezeu să vedem o altă configurație guvernamentală.", a răspuns Cuc.

"Nu, eu mizez pe președintele Iohannis să vă blocheze această moțiune de cenzură fiind că eu sunt foarte mulțumit cu actuala putere.", a intervenit ironic Bogdan Chirieac.

"Dumneavoastră sau domnul Iohannis?", a întrebat Răzvan Cuc.

"Domnul Iohannis. Nu îndrăznesc să nu fiu de acord cu domnul președinte Iohannis, deci suntem amândoi mulțumiți și ca mine mai sunt multe milioane.", i-a răspuns Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel