EXCLUSIV  PSD, moțiune de cenzură. Borza își explică votul

Deputatul Remus Borza a votat împotriva moțiunii de cenzură depusă pentru răsturnarea Guvernului Tudose. Într-un text exclusiv pentru DC News, Remus Borza și-a explicat decizia.

”După cum știți, azi, s-a dezbătut și votat moțiunea de cenzură împotrivă Guvernului Tudose, inițiată de PNL, USR și PMP. Eu am votat pentru stabilitate politică și socială și pentru responsabilitate în actul de guvernare.

Dintr-o perspectivă pesonală și egoistă trebuia să votez împotrivă unui partid care în iunie, urmare a votului meu la precedentă moțiune, m-a exclus. Dar mai presus de orgolii și frustrări trebuie să prevaleze interesul național. Evident sunt mulți miniștri care nu au ce caută în Guvern. Dar despre performanță individuală a miniștrilor vorbim cu altă ocazie. Pe ansamblu executivul Tudose și-a făcut datoria față de țara. O creștere economică de 8.8% pe trimestru 3 raportat la perioada similară a anului trecut, aproape 200 mii locuri de muncă nou create, o apreciere a PIB-lui cu 84 miliarde lei față de anul trecut, o creștere a veniturilor salariale în sectorul public în medie cu 25%, creșterea pensiilor, reducerea fiscalității, etc.

Bile negre: cel mai scăzut nivel al investițiilor publice din ultimii 10 ani, doar 12,1 miliarde lei pe primele 9 luni, comparativ cu 17,4 miliarde lei pe primele 9 luni din 2016, un defict record de cont curent de 12 miliarde euro față de o medie de 9 miliarde euro în ultimii 3 ani, o triplare a ROBOR în ultimele 3 luni, de la 0,75% la 2,14%, creșterea inflației până la 2,7%, deprecierea cursului de schimb, decapitalizarea companiilor de stat prin politică de dividende, creșterea nivelului de îndatorare a țării.

Deci erau suficiențe motive să-i trimitem acasă pe guvernanți. Dar în prag de iarnă siberiană ce puneam în loc. Opoziția, dacă e să vorbim de o opoziție serioasă și responsabilă, nu a prezentat nici un program de guvernare, nici o propunere de premier, nici o echipă guvernamentală. Nu e suficient doar să critici, trebuie să oferi și soluții. E ușor să dărâmi, dar e greu să construiești. Și dacă vrei să treacă moțiunea, inițiezi discuții și cu parlamentării neafiliați și cei ai minorităților.

Dar și PNL suferă de aceiași autosuficiență și aroganța de care da dovadă și PSD. Asta nu însemna că am dat un cec în alb Guvernului Tudose. Dar, să vedem firul ierbii mai întâi. Dacă Guvernul nu-și asumă un program masiv de investiții, dacă nu-și restructurează cheltuielile publice, dacă nu reformează și eficientizeza instituțiile statului, dacă nu demarează reforma marilor sisteme publice: administrație, învățământ, sănătate, asistentă socială, eu voi fi cel care în primăvară voi genera o mișcare suficient de amplă care să dea consistență și câștig unui astfel de demers, democratic în fond, dar utilizat superficial și neconvingător azi. Moțiunea de cenzură”, a transmis Remuz Borza.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel