PSD: Marian Oprișan cere excluderea senatorului Virginel Iordache din partid

Vicepreședintele PSD Marian Oprișan cere demisia sau excluderea din PSD a senatorului Virginel Iordache, transportat la București de la Suceava cu elicopterul. 

Senatorul susține, la rândul lui, că nu a dat niciun telefon și nu a vorbit cu nimeni despre transport, decizia aparținând medicului.

Marian Oprișan a declarat sâmbătă că cere categoric demisia senatorului Virginel Iordache.

Oprișan îi cere lui Iordache ”demisia de onoare” sau exlcuderea

„Nu se poate așa ceva! Este inadmisibil să ai asemenea comportament în țara asta. Dacă are onoare, o face, își dă demisia, dacă nu o să rămână cu onoarea nereparată, ar trebui dat afară din partid. Eu voi cere să fie exclus din PSD", a spus liderul PSD, pentru Mediafax.

„Aceste gesturi sunt incompatibile cu social-democrația, precum și cu dedicarea echipei Partidului Social-Democrat de a clădi o relație sinceră și cinstită cu electoratul și cu întreaga țară. Domnul Virginel Iordache a dovedit lipsa oricăror valori comune cu viziunea și programul politic al PSD, dar și o iresponsabilitate periculoasă pentru funcția de Senator al acestei țări", susține Oprișan, adăugând: „Îi solicit un minim gest de onoare: demisia imediată din funcția de senator și din cadrul Partidului Social Democrat. În prag de alegeri, este singura opțiune. Nu putem lăsa asemenea abuzuri și inconștiențe să păteze o campanie electorală demnă, eforturile unei echipe de zeci de mii de oameni și așteptările a milioane de români din țară și din Europa!".

La rândul său, senatorul Virginel Iordache scrie pe Facebook că a fost acuzat „de tot felul de netrebnicii" pe care le-ar fi săvârșit în această perioadă. Senatorul precizează că starea sa de sănătate s-a degradat brusc în noaptea de 12 mai, însă în 13 mai a rămas acasă. În 13 mai, febra i-a ajuns la 39,6, iar durerile de cap și de articulații au devenit aproape insuportabile, astfel că a doua zi s-a prezentat la Urgențe la Spitalul „Sf. Ioan cel Nou" din Suceava.

Poziția spitalului

Acesta spune că a doua a avut o discuție cu medicul care îl îngrijea și care i-a spus că este o boală infecțioasă, că observă că starea sa s-a înrăutățit. Tot senatorul spune că medicul i-a sugerat să facă puncții lombare pentru „a elucida enigma meningitei", însă le-a refuzat.

Acesta adaugă că a făcut o „sinteză a filmului mult discutatului caz Iordache", mărturie stând analizele medicale, fisele de observații, diagnostic etc.

„Acum, în final, nu pot să nu mă întreb cât de josnic trebuie să fii să minți, să folosești starea de sănătate a unui om ca armă politică, de ce trebuie să ne comportam îm felul acesta?", se întreabă senatorul.

Managerul Spitalului de Urgență „Sf. Ioan cel Nou" Suceava, Vasile Râmbu, a declarat, vineri, că senatorul Virginel Iordache, internat săptămâna trecută în spital cu enteroviroză, i-a amenințat și presat pe medici să solicite elicopter SMURD pentru a fi transfertat la București și că acesta nu a avut un comportament adecvat poziției sociale pe care o are.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel