PSD, Legea PPP. Tudose: Săptămâna viitoare, în Monitorul Oficial

Legea parteneriatului public privat (PPP) ar putea publicată în Monitorul Oficial "cel târziu" săptămâna viitoare, a anunţat premierul Mihai Tudose, luni, la şedinţa Asociaţiei Municipiilor din România (AMR). 

"Legile privind achiziţiile şi contractul - sunt trei propuneri - sunt gata de a fi trimise direct la Parlament pentru celeritate, să nu mai treacă o lună, două prin circuitul de avizare de la Guvern, apoi dezbaterea publică şi ajung şi la Parlament. Legea PPP, dacă dă Dumnezeu şi avem avizele până miercuri, îl facem miercuri prin ordonanţă ca să îl avem funcţional. Dacă ne mişcăm mai greu, săptămâna viitoare. Dar cel târziu săptămâna viitoare PPP-ul va fi publicat în Monitorul Oficial. Ideea nu este să luăm acei 11 miliarde de la dumneavoastră, ci să găsim o cale prin care dumneavoastră să îi băgaţi în economie, să îi puneţi în mişcare, să produceţi lucruri bune pentru oamenii pe care îi reprezentaţi. Cu cât mai repede, cu atât mai bine", a precizat Tudose. 

În context, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că excedentul bugetar înregistrat de primării nu poate fi pus, "în cele mai multe situaţii", pe seama unui slab management administrativ local. 

"Am analizat şi noi aceste situaţii în care se găsesc administraţiile publice locale şi, în unanimitate, problemele sunt aceleaşi şi avem marea rugăminte la dumneavoastră de a încerca să surmontăm aceste piedici. În primul rând, prevederile noii legislaţii privind achiziţiile de fapt împiedică achiziţiile în România şi nu le stimulează. A fost aici adus, ca şi contra exemplu la legislaţia din România, ceea ce se întâmplă în ţările vecine, unde o achiziţie publică locală nu trebuie să dureze mai mult de două - trei luni, la noi e vorba de ani. Vă rugăm să ne sprijiniţi cu aceste modificări legislative", este solicitarea pe care primarul general a adresat-o premierului. 

Totodată, edilul şef i-a cerut şefului Executivului să urgenteze promovarea Legii PPP, în contextul în care zeci de investiţii în ţară aşteaptă promovarea acestei legislaţii. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel