Grindeanu a evitat să spună dacă PSD votează moţiunea USR-PLUS. "Doar PSD poate depune"

Sorin Grindeanu a făcut declarații despre moțiunea de cenzură. 

"Astăzi, PSD va prezenta textul moțiunii de cenzură pe care îl și punem la dispoziția tuturor pentru a-l semna. PSD este singurul partid care are puterea dată parlamentari pentru a iniția o moțiune de cenzură. Cine vrea ca, într-adevăr, ca acest Guvern să pice, va semna moțiunea PSD. Restul sunt povești!

Contezi doar dacă semnezi! Dacă nu, faci balet!

Semnătura fiecărui nemulțumit de activitate acestui Guvern e singura garanție că se vrea cu adevărat plecare domnului Cîțu. Lipsa semnăturii înseamnă doar negociere, șantaj pentru mai multe avantaje. 

Nici Cîțu, nici Barna, nici Cioloș, nici Orban nu sunt cu adevărat interesați de problemele românilor, de sărăcie, de creșterea prețurilor la gaze, energie și carburanți, de scumpirea alimentelor sau a medicamentelor. Pe noi asta ne interesează și anume că scăderea drastică a nivelului de trai este principala temă pe agenda românilor și e punctul central al moțiunii PSD. E singurul lucru care contează!", a declarat Sorin Grindeanu.

Grindeanu a evitat să spună dacă PSD votează moţiunea USR-PLUS

În același timp, Sorin Grindeanu a evitat de mai multe ori să spună dacă va vota PSD moţiunea de cenzură a celor de la USR PLUS. 

Sorin Grindeanu a fost întrebat de mai multe ori de jurnaliști dacă PSD va vota moțiune de cenzură a USR PLUS, iar într-un final, acesta a spus:

"USR este parte a problemei nu a soluției. USR, dacă vrea cu adevărat să pice acest Guvern, va vota moțiunea PSD (...) USR e parte a problemei, dânsii au o majoritate. Că s-au răzgândit peste noapte, sunt vinovați și ei. Noi suntem partidul care are numărul necesar ca să putem să depunem

Noi azi venim cu textul moțiunii, lista e deschisă. Avem în jur de 160 de parlamentari PSD, până la 234 lista e deschisă. Dacă nu semnează, înseamnă că e un circ, o mascaradă pentru retrasări de hărți în interiorul Coaliției".

Întrebat la final, încă o dată, dacă cumva, până se strâng cele 234 de voturi, iese o altă moțiune de cenzură, Sorin Grindeanu a spus că se fac speculații. 

"Facem speculații acum. Dar ne interesează ca acest Guvern să plece!", a mai spus el.

”Prim-ministru penal condamnat și țepar dovedit”

”Domnul prim-ministru Cîțu ar fi trebuit să fie plecat de cel puțin o săptămână din fruntea Guvernului României. Ori prin demisie, cum ar fi făcut orice om responsabil de stat, mai ales când prinzi o asemenea funcție și când ești prim-ministru al unei țări membre a UE, ori să i se ceară demisia, în cazul în care nu ai responsabilitatea de a-ți da demisia, de către cel care l-a susținut prim-ministru al României, de către cel care și-a dorit această coaliție a pierzătorilor, dl. Klaus Iohannis. Motivele principale sunt explozia prețurilor, gestionarea dezastruoasă a campaniei de vaccinare, valul patru iarăși ne-a prins nepregătiți, dar și faptul că avem un prim-ministru penal condamnat și țepar dovedit, în urma documentelor pe care le-am citit cu toții. S-a ajuns mult prea departe, pe de-o parte am înghețat toate veniturilor românilor, în zona privată și-n zona publică, am înghețat salarii, pensii și alocații și, pe de altă parte, avem cea mai mare explozie de prețuri din ultimii 30 de ani, total necontrolată, și fără nicio soluție de la actualul Guvern al României. 

PSD are 204 voturi, are nevoie de încă 30

Am decis în unanimitate de voturi, în cadrul Consiliului Politic Național, că vom depune moțiunea de cenzură în momentul în care vom avea cele 234 de voturi necesare să treacă această moțiune. În acest moment, partea de opoziție a Parlamentului are 204 voturi.” a anunțat Marcel Ciolacu, lider al PSD, pe 30 august 2021. 

”Am avut o discuție cu economiștii și specialiștii din PSD și mi-au prezentat întreg tabloul financiar în acest moment în România. Eu m-am speriat de ceea ce va urma și o să vedeți în lunile de iarnă și-n luna martie când vom ajunge să decontăm toate aceste scumpiri în lanț și ce importuri și ce presiune pe moneda națională, pe rata de schimb va fi în luna decembrie” a avertizat Marcel Ciolacu. Președintele PSD a punctat, în acest context, că au avut o discuție aplicată în PSD, iar, în acest moment, strâng 204 voturi. ”Nu vrem să depunem o moțiune de dragul de a depune o moțiune și de a face spectacol politic în jurul acestei moțiuni” a spus Ciolacu, în conferința de presă. 

Dacă vor fi suficiente voturi, moțiunea de cenzură poate fi depusă și înainte de Congresul PNL. ”Dacă nu, o depunem după” a spus președintele PSD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel