PSD: Iohannis se cere suspendat. Codrin Ștefănescu, reacție

Iohannis
Iohannis

PSD a transmis că președintele Klaus Iohannis se cere suspendat, informează Antena 3.

Codrin Ștefănescu a intervenit vineri seară, la Antena 3, și a prezentat situația din punctul de vedere al Partidului Social Democrat.

"Iohannis nu mai poate fi lăsat la infinit. Azi a încălcat deliberat legea și ne pune într-o situație foarte complicată, mai ales în ochii partenerilor noștri NATO. Lumea cere lămuriri. Președintele își bate joc, nu ține seama de cetățenii care l-au votat, nu ține cont de Guvern, acționează cu ranchiună politică. El ne-a transmis un mesaj: Suspendați-mă", a declarat Codrin Ștefănescu în emisiunea Mihaelei Bîrzilă.

Planul a apărut după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că CSAT nu a aprobat propunerea ministrului Apărării pentru şeful Armatei, situaţie care a fost generată de incompetenţa PSD. Preşedintele a anunţat că a semnat decretul de prelungire a mandatului de şef al Statului Major General al Armatei pentru generalul Nicolae Ciucă.

"Această propunere făcută de ministrul Apărării nu respectă rigorile legii. În consecinţă, CSAT nu a aprobat solicitarea ministrului Apărării. O situaţie foarte neplăcută care arată o dată în plus, dacă ar fi fost nevoie, că PSD nu este capabil să gestioneze problemele mari ale ţării", a afirmat preşedintele Iohannis, după şedinţa CSAT.

"România nu poate să rămână fără şef al Armatei. Această situaţie genrată de incompetenţa PSD trebuie rezolvată. După şedinţa CSAT, am rezolvat-o. Am luat decizia şi am semnat şi trimis spre publicare decretul prin care se prelungeşte mandatul de şef al Armatei pentru generalul Ciucă. Generalul Ciucă, un soldat recunoscut, competent, cu rezultate dintre cele mai frumoase, şi bine ar fi fost ca această chestiune să-şi fi găsit mai repede soluţionarea, dar în continuare cred că Armata României trebuie să ştie cine o conduce şi cum o conduce", a anunţat preşedintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel