PSD încearcă formarea unei noi majorități cu UDMR și minoritățile

victor-ponta-bpn
victor-ponta-bpn

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat că se va întâlni cu reprezentanții UDMR, pentru a reconstrui majoritatea carea a existat anul trecut.

Ponta a spus că va discuta cu reprezentanţii UDMR în ceea ce priveşte susţinerea moţiunii de cenzură.

El s-a întâlnit, luni după-amiază, şi cu deputaţii aparţinând minorităţilor naţionale, care au anunţat, după discuţia cu liderii PSD, că nu vor vota moţiunea de cenzură.

Ponta a afirmat că, dacă moţiunea de cenzură va fi adoptată de Parlament, miercuri seară, PSD, PNL, UDMR şi minorităţile se pot întâlni pentru reconstituirea majorităţii care a funcţionat toamna trecută în jurul propunerii lui Klaus Iohannis ca prim-ministru.

"Mâine (miercuri - n.r.) seară, împreună cu UDMR şi cu minorităţile ne vedem pentru a reconstitui majoritatea care a existat anul trecut, majoritate care presupune desemnarea unui prim-ministru şi a unui program de guvernare. Putem închide mâine seară o greşeală costisitoare pentru ţară, comisă anul trecut pe 6 decembrie", a declarat social-democratul, citat de Mediafax

Ponta a mai spus că eventualul premier va fi desemnat prin acordul majorităţii partidelor care vor negocia şi a precizat că PSD nu a propus oficial nicio variantă de premier, acesta putând fi "nu neapărat de la PSD", ci cel acceptat de cele mai multe dintre partidele care vor negocia, dacă va fi cazul unei asemenea negocieri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel