PSD, Victor Ponta, lansare oficială la Președinție. Premieră: Videoconferință cu toate filialele

Premierul Victor Ponta își anunță, vineri, programul de candidat la alegerile prezidențiale 2014, în cel mai puternic fief ACL din România, Alba-Iulia. Aici PSD va marca o premieră: deși prim-ministrul este însoțit de 15 miniștri în mijlocul a 1000 de politicieni, toate filialele vor fi alături de Victor Ponta, prin videoconferință, adică 30.000 de participanți. 

Congresul Național al PSD are loc pentru a valida candidatura lui Victor Ponta la alegerile prezidențiale 2014. În 20 septembrie, va fi lansarea oficială în cursa electorală.

Congresul Partidului Social Democrat din 12 septembrie va reuni aproximativ 30.000 de participanți la nivel naţional. Noutatea, organizatoric vorbind, este că organizaţiile judeţene vor fi conectate prin sistemul de video-conferinţă cu sala Cupola a complexului "Mercur" din Alba Iulia, iar reprezentanţii din ţară anunţă "live" decizia locală cu privire la candidat. Sistemul este după modelul "Eurovision" şi este folosit pentru prima dată de un partid politic din România.

După ce toate organizaţiile vor anunţa că îl susţin pe Victor Ponta la prezidenţiale, preşedintele PSD va ţine un discurs în care să-şi prezinte programul de candidat. Moderator va fi preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, coordonator al campaniei prezidenţiale a lui Victor Ponta.

Fiecare vicepreşedinte regional a intrat în direct cu colegii de la Alba Iulia pentru a prezenta rezulatele scrutinului din regiunea sa. Din cei 414.917 membri PSD care au votat, 68 au votat împotriva lui Victor Ponta, iar 182 s-au abținut. "Desigur, nu e ca la Ceaușescu", a reacționat Liviu Dragnea la voturile contra.

DC NEWS vă va prezenta în format LIVE TEXT declarația premierului Victor Ponta:

- Am stat până acum în cămașă de prim-ministru, acum mi-am pus haina de președinte.

- Eram pregătit și sunt pregătit să vă vorbesc despre ce vreau să fac ca președinte al României, care este proiectul nostru, însă, vreau să încep prin a vă saluta pe toți cei care ne priviți în acest moment. (...) Sunt mândru că sunt român, PSD-ist, nu-mi doresc nimic mai mult decât ca și dumneavoastră să fiți mândri de mine. Am și o mică nostalgie, este ultimul Congres în care sunt președinte al PSD. 

- Cred foarte tare în două lucruri care sunt pilonii programului meu prezidențial: România are nevoie de o adevărată schimbare dusă până la capăt a tot ce a fost cu adevărat rău și ne-a împărțit în acești zece ani și adevărata schimbare, cea mai mare schimbare este ca românii să fie din nou uniți. Vreau ca marea unire a românilor să o facem împreună, după zece ani de dezbinare. Acesta este obiectivul principal al candidatului și al președintelui Victor Viorel Ponta. 

- PSD este partidul care s-a schimbat cel mai mult și care poate să schimbe în bine România. Schimbarea înseamnă un alt mod de a face politică, de la consilieri locali pânâ la președintele țării, cred și-mi doresc ca românii să aibă încredere că, împreună, în 2018, putem și suntem capabili să fim, din nou uniți, și să arătăm întregii omeniri că această țară a meritat și merită mai mult. Ca președinte al României, mă voi lupta ca românii să fie uniți. 

- Liviu spunea bine, am câștigat împreună toate alegerile. Bătălia din noiembrie este cea mai importantă pentru că va duce schimbarea până la capăt. Avem adversari politici care spun că nu trebuie schimbat nimic, a fost bine în ultimii zece ani, trebuie să continuăm ce a făcut Traian Băsescu, (...) asta ne propun adversarii noștri, de aceea, vin și vă spun și vă rog să fiți alături de mine în acest proiect pentru România. 

- Vreau să spun că am dovedit că putem să guvernăm pentru o economie puternică și performantă, până la urmă reducerea CAS, marea temă de dreapta, am făcut-o tot noi. 

- Ei au crescut, noi am scăzut taxele. Gheorghei Ialomițianu și Cătălin Predoiu au semnat legi prin care s-au tăiat pensii și salarii. Băsescu nu le-a tăiat singur.

- "Uniți în drepturi, uniți în oportunități"- acesta este programul meu prezidențial. 

- Vreau să confirm un pariu pe care România tot încearcă să-l câștige: faimosul pariu cu agricultura. În 2013, a reușit să producă mai mult decât a produs vreodată, a exportat mai mult decât a importat. Vreau să nu mai trăiesc într-o țară bogată în care toată mâncarea se importă din alte țări. 

-  Azi ați văzut ca și mine o știre, Gazprom a oprit, a redus livrările de gaze către România și către alte țări. De doi ani și jumătate spun și fac alături de guvernul pe care îl conduc ceea ce trebuie să fac pentru ca România să fie independentă energetic. Și dau un semnal celor care în campanie electorală acum încep s-o scalde, să spună, stați puțin, să nu protesteze cineva. Da, cred- cu respectarea tuturor condițiilor de mediu- cred că România trebuie să aibă propria energie, pentru România și pentru Moldova în așa fel încât nimeni niciodată să nu ne poată șantaja că nu avem energia de care avem nevoie. 

- Singurul obiectiv pe care nu l-am atins niciodată a fost că n-am fost niciodată ales local, n-am fost primar. 

- Vreau să spun un lucru important: vă rog să mă credeți că știu foarte bine cât de greu este să fii premier cu un președinte care te sabotează încontinuu. Voi lucra cu Guvernul, ca președinte al României. 

- Îmi asum să fiu acel președinte care asigură stabilitate. 

- Nu pot să uit, din nou, că s-ar putea ca mandatul meu de președinte al PSD se va încheia pe 16 noimebrie și vreau să vă mulțumesc tuturor colegilor mei din PSD, care ați avut încrederea de a alege un președinte la 37 de ani. Vreau să le mulțumesc celor două organizații care au fost mereu apropiate de mine: a femeilor și a seniorilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel