PSD și Liviu Dragnea, sprijin consistent din partea socialiștilor europeni

Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă, alături de Gianni Pittella, președintele Grupului Socialiștilor și Democraților din PE
Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă, alături de Gianni Pittella, președintele Grupului Socialiștilor și Democraților din PE

Aflat într-o vizită oficială la Bruxelles, președintele PSD, Liviu Dragnea, a avut, marți, la sediul Parlamentului European, o serie de întâlniri politice cu reprezentanți de marcă ai social-democrației europene: Serghei Stanișev, președintele Partidului Socialiștilor Europeni (PES), Gianni Pittella, președintele Grupului Socialiștilor și Democraților din PE și Marita Ulvskog, lidera delegației social-democrate suedeze în Parlamentul European.

La discuții au participat și europarlamentarii Viorica Dăncilă, lidera grupului socialiștilor români din PE, Victor Boștinaru, vicepreședinte al Grupului Socialiștilor și Democraților din Parlamentului European și Victor Negrescu, președintele PES Activists România.

În cadrul discuțiilor, președintele PSD Liviu Dragnea a prezentat distinșilor interlocutori situația politică actuală din România, punctând faptul că ne aflăm într-un an electoral, cu alegeri locale și parlamentare, iar țara este condusă de un guvern tehnocrat care și-a asumat un program minimal agreat de Parlament și care prevede organizarea de alegeri corecte și imparțiale. Liderul social-democrat a menționat faptul că în PSD se lucrează intens la pregătirea campaniei electorale, fiind lansat în acest sens un program ambițios de deschidere a partidului către societatea civilă, ai cărei membri sunt invitați să se implice în politică, și să candideze pe listele PSD, un partid aflat în plin proces de modernizare.

Liviu Dragnea și Marita Ulvskog

Liderul PSD a primit asigurări de la președintele Stanișev că PES va acorda asistență social-democraților români în campaniile electorale, acesta fiind un prim pas către intensificarea relațiilor dintre PSD și celelalte partide socialiste din Europa. De asemenea, cei doi lideri au convenit să colaboreze mai strâns pe chestiuni de politică regională, cu referire în special la situația din Ucraina și Republica Moldova, dar și în ce privește lansarea unui program comun european pentru tineri.

În cursul convorbirilor a fost abordată și chestiunea admiterii României în Spațiul Schengen, președintele Dragnea primind asigurări cu privire la sprijinul socialiștilor europeni în acest demers. În acest context, liderul socialist din PE Gianni Pittella a susținut că suspendarea acordului de liberă trecere și reintroducerea controalelor la frontieră de către statele membre ale zonei Schengen nu este o soluție ci, dimpotrivă, poate duce la distrugerea Europei.

Cu acest prilej, liderul PSD a convenit cu dna Marita Ulvskog să intensifice relațiile dintre socialiștii români și suedezi, atât în ce privește coordonarea grupurilor din Parlamentul European pe dosarele privind politici publice, dar și în ce privește relațiile bilaterale dintre cele două state, mai ales că având experiența a 44 de ani de guvernare monocoloră, social-democrații suedezi pot oferi modele valoroase colegilor din România, în timp ce noi le putem oferi numeroase oportunități de afaceri investitorilor din Suedia.

Liviu Dragnea și Serghei Stanișev, președintele Partidului Socialiștilor Europeni

În final, președintele Liviu Dragnea a fost invitat să participe la întâlnirile liderilor PES membri în Consiliul European, urmate de vizite în mai multe cancelarii europene conduse de partide de stânga. La rândul său, liderul PSD a propus organizarea la București a unei conferințe a liderilor socialiști din Europa, ocazie cu care să se poarte discuții privind un viitor comun al stângii și în care să se identifice soluții viabile pentru nevoile oamenilor, idee ce a fost găsită extrem de interesantă de interlocutori, președintele Pittella dând asigurări că va veni la București.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel