PSD și ALDE amenință guvernul Cioloș! Ce spune premierul

Şeful comisiei de buget, social-democratul Viorel Ştefan, l-a avertizat pe premier că în orice moment, în 2016, guvernul său ar putea fi dat jos prin moţiune de cenzură.

Prima zi a dezbaterilor din plen pe bugetul pe 2016 a început cu ameninţări directe la adresa Guvernului tehnocrat, potrivit România TV.

"Ferească Dumnezeu dacă eşuăm. Dvs. vă încheiaţi mandatul, vă continuaţi carierele individuale la Bruxelles, însă noi va trebui să dăm explicaţii. (...) Că daca nu vom reuşi (...) va trebui să apelăm şi la alte instrumente constituţionale, moţiuni simple, moţiune de cenzură", a declarat Viorel Ştefan în plenul Parlamentului.

Ameninţări au venit şi din partea liderilor ALDE, care i-au dat un ultimatum lui Dacian Cioloş în privinţa unei decizii pe creşterea salariului minim.

[citeste si]

"Majorând cu 10% salariul minim în buget şi lăsând salariul minim în sectorul privat, creăm o discriminare între sectorul de stat şi sectorul privat. (...) Vă rog ca până vineri să ne prezentaţi opţiunea dvs. pentru a egaliza salariile minime", a declarat Varujan Vosganian.

"În ciuda tuturor presiunilor şi avertismentelor, Cioloş a anunţat că abia săptămâna viitoare va guvernul va lua în discuţie acest subiect.

"Nu îl iau ca pe un ultimatum. Eu sunt conştient de nevoia de a echilibra lucrurile între sectorul bugetar şi cel privat, dar este important să facem lucrurile acestea în mod rezonabil", a precizat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel