PSD, front comun împotriva PNL. De la "nu se mișcă o literă din acciză" până la "au ajuns să facă ce le cere Băsescu"

PSD a făcut front comun împotriva liberalilor. Scandalul "PNL anti-acciză" ajunge la acuzații de tipul: când strănută Băsescu, răcesc liberalii. Social-democrații au primit cu "stupoare" poziția PNL față de acciză, pe care, până în urmă cu o săptămână, a susținut-o. 

Stupoare

Ministrul Transporturilor, Dan Șova, a declarat: "Am luat act azi cu stupoare de poziția PNL privind OUG prin care se produce o suplimentare a accizei la carburanți, pentru a avea astfel fonduri suplimentare atât pentru construcția de autostrăzi, cât și pentru a susține pachetul de măsuri de relaxare fiscală dorit, foarte vocal de altfel, inclusiv de liberali. Astăzi, aflăm că PNL se opune majorării accizei, după ce domnul Antonescu și partidul său au votat bugetul pe 2014 și, mai ales, prin foști miniștrii liberali, și-au asumat măsura prin semnarea scrisorii de intenție cu FMI". 

"Nu se mișcă o literă din acciză"

Discursul despre "PNL anti-acciză" a fost continuat de senatorul PSD Dan Savu. El a amintit de celebra "Aici sunt banii dumneavoastră" a lui Traian Băsescu. "N-a facut nici un km de autostradă. Acum, se opune accizei pentru autostrăzi, deși aceasta ar putea aduce sute de km de autostrada anual. Guvernul a demonstrat deja că poate construi autostrăzi într-un ritm ridicat. Atacul lui Băsescu nu este însa o surpriză, pentru că mereu s-a opus proiectelor pozitive.". Surpriza vine de la liberali și liderul lor- "După ce miniștrii lor au negociat cu FMI aceasta masura, dupa ce insusi Crin Antonescu spunea anul trecut ca "nu se mișcă o literă" din acciză, cand s-a votat bugetul de stat, acum au luat în brațe discursul lui Traian Băsescu! Este incredibilă neseriozitatea liberalilor! Au intrat în Parlament votati de oameni pentru că USL sa lupte împotriva lui Băsescu, și au ajuns să faca exact ce le cere Băsescu!". 

"Execută ordine"

De aceeași părere cu senatorul Savu este și Ilie Sârbu, care a declarat că "Liberalii execută ordinul lui Traian Băsescu și dovedesc că sunt neserioși și demagogi. Neserioși pentru că nu se țin de cuvânt. Demagogi, pentru că blocarea accizei ar însemna blocarea pachetului de relaxare fiscală, inclusiv blocarea reducerii CAS - adică măsurile de care economia are nevoie pentru continuarea drumului bun".

Dezamăgirea premierului

"Mă deranjează să văd că imediat ce spune domnul Băsescu ceva n reacționează doar copii lui de suflet, PMP-PDL, ci și liberalii", a spus premierul, care a precizat că de la Traian Băsescu "nu mai are nicio așteptare de seriozitate". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel