PSD, detalii de la întâlnirea lui Liviu Dragnea cu reprezentanţii FMI

Partidul Social Democrat acţionează în sensul stabilităţii politice, economice şi sociale a României, mai ales în contextul tulburărilor din zonă, le-a transmis vineri preşedintele PSD, Liviu Dragnea, reprezentanţilor FMI cu care a avut o întâlnire.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a întâlnit vineri cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, condusă de Poul Thomsen, director al Departamentului pentru Europa al FMI.

"Liviu Dragnea a transmis misiunii FMI că Partidul Social Democrat acţionează în sensul stabilităţii politice, economice şi sociale a României, mai ales în contextul tulburărilor din zonă. De asemenea, Liviu Dragnea a afirmat că PSD consideră prioritare: reforma administrativă, reformarea funcţiei publice, rentabilizarea companiilor de stat şi pregătirea lor pentru privatizare', se arată într-un comunicat al PSD, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, PSD consideră prioritare atât investiţiile mari, în infrastructură, precum şi pe cele locale, care ridică nivelul de civilizaţie al cetăţenilor, mai ales în cazul celor din mediul rural, care înregistrează rămâneri în urmă.

Citește și: Iohannis, întâlnire cu directorul FMI, la Cotroceni: Ce au discutat

'Vom fi foarte atenţi în ce măsură actualul Guvern va continua mecanismul de absorbţie a fondurilor europene, construit de noi, şi care a determinat o creştere substanţială a nivelului de absorbţie', a declarat Dragnea.

Acesta a subliniat că este implicat în conturarea unui program de dezvoltare a României pe termen lung. Acesta ar consta în susţinerea unor proiecte concrete pe mai multe axe, dintre care cele mai importante sunt: educaţia, sănătatea, agricultura, infrastructura.

Directorul FMI pentru Europa: România este într-un moment bun

'Poul Thomsen a apreciat preocupările şi priorităţile preşedintelui PSD şi a afirmat că România este într-un moment bun, din punct de vedere economic, chiar dacă s-au luat măsuri de relaxare fiscală, concomitent cu aprobarea unor măsuri sociale, spre exemplu creşterea salariilor.

A ţinut să precizeze, însă, că Guvernul şi Parlamentul au o responsabilitate şi pentru viitor, astfel încât este bine să aibă în vedere o abordare comună, pentru a preveni anumite sincope fiscale. Acest deziderat s-ar putea realiza, potrivit lui Thomsen, printr-un echilibru al cheltuielilor, o creştere a veniturilor, un deficit care să nu depăşească 3% din PIB', se precizează în documentul citat. 

Directorul Departamentului European al Fondului Monetar International, Poul Thomsen, a întreprins vineri o vizită la București, ca parte a vizitelor sale regulate în țările din regiune.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel