PSD, despre o colaborare cu AUR. Ciolacu: Se poate forma un guvern minoritar

Foto Facebook Marcel Ciolacu
Foto Facebook Marcel Ciolacu

Președintele PSD Marcel Ciolacu a vorbit joi seară despre o posibilă colaborare cu AUR, în cazul formării „unei majorități și a unui guvern”. 

Analistul politic Bogdan Chirieac l-a întrebat pe Marcel Ciolacu (PSD), joi seară, la România TV „Cu cine ați face o eventuală majoritate parlamentară, un guvern condus de PSD? V-ați asocia, de pildă, cu AUR?”.

Președintele social-democraților a spus că „am vrut să transmit semnalul că PSD nu va fugi de această responsabilitate de a prelua guvernarea în România, în astfel de momente... mai ales după un an și jumătate de guvernare PNL și a acestei coaliții. Există și posibilitatea ca PSD să guverneze printr-un guvern minoritar.”

„Frecventabil pentru dumneavoastră acum este UDMR, poate minoritățile, altele decât cea maghiară... faceți undeva la vreo 44%.”, a completat Chirieac.

Ciolacu a adăugat însă că ar fi vorba de mai mult, „aproape 47%”, iar analistul politic Bogdan Chirieac a dat trei variante: „ori luați PNL, ori luați USR, ori AUR.”

„Există și posibilitatea unui guvern minoritar. S-a mai întâmplat în România acest lucru.”, a ținut Ciolacu să sublinieze. 

Întrebat apoi dacă exclude orice discuție cu AUR, Ciolacu a spus că „în acest moment categoric nu”, în cazul „creării unei majorități și a unui guvern.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel