PSD depune moțiune împotriva Ralucăi Prună

Moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, Raluca Prună, va fi depusă luni la Camera Deputaţilor, a anunţat liderul PSD, Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, moţiunea este intitulată 'Şi minciuna poate să ucidă' şi ar putea fi dezbătută şi votată de deputaţi în cursul zilei de marţi.

'Se depune astăzi (la Cameră - n.r.). Textul moţiunii este deja redactat şi sunt toate şansele ca mâine (marţi - n.r.) să se dezbată şi să se şi voteze în plen. (...) Declaraţiile publice pe care le-a făcut dna ministru al Justiţiei nouă ni se par foarte grave. În acest sens, facem acest demers politic, de care nu cred că va ţine seama prim-ministrul, să depunem această moţiune simplă, iar dna ministru are posibilitatea - dacă va dori să vină în Parlament, pentru că dl Irimescu nu a venit în Parlament când s-a dezbătut moţiunea simplă împotriva dumnealui -, are şansa să poată să explice ce a vrut să spună', a declarat Dragnea, luni, la Senat.

Întrebat dacă a discutat cu ministrul Justiţiei, Dragnea a replicat: 'Eu nu am conversaţii uzuale cu doamna Prună şi nici nu avem o comunicare. Sincer, nici nu ţin să comunic cu doamna Prună'.

De altfel, demersul din Parlament al social-democraţilor a fost anunţat de liderul PSD duminică seară, el explicând într-o emisiune televizată că este 'foarte grav că un membru al Guvernului afirmă public că a minţit judecătorii CEDO'.

Minciuna de la CEDO

Afirmaţia la care face referire Liviu Dragnea a fost făcută de Raluca Prună în şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii de joi.

Ministrul Justiţiei arăta atunci că a minţit la CEDO când a spus că a fost asigurat un buget pentru şapte penitenciare a câte 150 de milioane de euro, banii nefiind prevăzuţi în buget, ci doar pe hârtie.

'Ştiţi cum e, domnule judecător, ca la penitenciare, unde eu m-am dus şi am minţit la CEDO - şi spun bine minţit la CEDO - că eu am crezut că dacă mi se dă o hârtie sub semnătura cuiva din statul român... Deci, eu am minţit acolo spunând că noi am asigurat buget pentru şapte penitenciare a câte 150 de milioane pentru fiecare penitenciar, ergo aproape un miliard de euro, dar astea erau nişte bune intenţii, pentru că în realitate în buget noi nu aveam aceşti bani', susţinea Raluca Prună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel