PSD decide azi soarta lui Geoană în partid

Conducerea Partidului Social Democrat ar putea lua luni, în cadrul BPN al PSD, o decizie referitor la declaraţiile preşedintelui Senatului, Mircea Geoană cu privire la vizita sa dintre cele două tururi ale prezidenţialelor la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.

Un posibil „verdict“ al conducerii PSD ar putea veni la nici cinci luni după ce aceeaşi conducere a decis un moratoriu care îl obliga pe Geoană ca, timp de şase luni, să nu mai aibă poziţii publice contrare partidului, nerespectarea acestei decizii putând determina chiar excluderea sa din PSD.

Cu toate acestea, din toate declaraţiile liderilor PSD care au urmat afirmaţiilor lui Geoană, doar secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a precizat că partidul va lua o măsură foarte serioasă şi foarte clară în ceea ce priveşte atitudinea preşedintelui Senatului, neexcluzând ideea înlocuirii acestuia din funcţia de preşedinte al Senatului.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, că membrii conducerii PSD vor discuta, în şedinţa BPN, despre subiectul legat de declaraţiile liderului Senatului, apreciind, însă, că acesta reprezintă 'un subiect care a apărut artificial şi care l-a bucurat foarte tare pe Traian Băsescu“. Ponta a mai spus că, din data de 4 decembrie, după ce a aflat de vizita fostului candidat al PSD acasă la Sorin Ovidiu Vântu nu a mai vorbit cu Geoană.

În ceea ce priveşte posibilitatea prelungirii „moratoriului“ de şase luni impus în vară liderului Senatului, „O să vedem luni (la şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD - n.r.)“, a precizat Ponta citat de Agerpres.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a afirmat, vineri, că, deşi nu se declară pentru 'măsuri radicale de tăiat capete', atitudinea liderului Senatului, Mircea Geoană, prin care a făcut unele declaraţii cu privire la campania prezidenţială din 2009, trebuie discutată în cadrul intern al partidului.

La începutul acestei săptămâni, Mircea Geoană a făcut, într-o înregistrare audio/video, postată pe site-ul personal, o serie de precizări referitoare la vizita sa, dintre cele două tururi ale prezidenţialelor, la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu. În urma acestor explicaţii ale lui Mircea Geoană, 26 de parlamentari, europarlamentari şi lideri de filiale ai PSD i-au adresat acestuia marţi seară o scrisoare de reproş în care-l acuză atât de dezinformare, cât şi de intenţia de a distruge din interior PSD prin "planuri ascunse". Aceştia reamintesc în scrisoare că "PSD i-a oferit totul lui Mircea Geoană, inclusiv funcţia de preşedinte al Senatului".

În legătură cu această situaţie, conducerea PSD s-a reunit miercuri în Pădurea Româneşti, judeţul Prahova, într-o şedinţă-maraton, care a durat aproximativ opt ore, reuniune care nu s-a finalizat cu o concluzie clară în privinţa preşedintelui Senatului, Mircea Geoană.

Citeşte şi:

Află ce a căutat Geoană la Vântu acasă înainte de alegerile de anul trecut

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel