PSD Cluj a depus plângere penală pentru infracțiunea de fraudă la votul din 2 noiembrie

PSD Cluj a depus, marți, o plângere penală la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca pentru infracţiunea de fraudă la vot, cerând verificarea listelor suplimentare de la secţiile de votare din judeţul Cluj, întrucât numărul celor care votat pe aceste liste, peste 51.000 de persoane, a fost foarte mare, a anunțat, într-o conferință de presă, preşedintele organizației, Remus Lăpuşan. 

"Parchetul să-i verifice pe cei care au votat de mai multe ori, în condiţiile în care mai mulţi membri de partid ne-au reclamat faptul că pe aceste liste au fost mulţi cetăţeni din Tulcea, Prahova, Braşov, Vâlcea, ceea ce ne indică turism electoral. Raportat la aceste constatări, credem că a fost alterat nu numai rezultatul final al alegerilor, ci şi opţiunea alegătorilor", a declarat Remus Lăpuşan, potrivit Mediafax.

Scorurile PSD în județele cu "baroni" acuzați sau arestați de DNA. Surprize față de 2009

PSD Cluj cere să se verifice dacă persoanele care au votat pe listele suplimentare au votat şi pe listele electorale permanente din localitatea de domiciliu, dacă au completat declaraţiile pe proprie răspundere, dar să se verifice şi dacă semnăturile de pe listele suplimentare corespund cu cele de pe declaraţiile pe proprie răspundere.

La scrutinul electoral din 2 noiembrie, în judeţul Cluj au votat pe listele suplimentare un număr de 51.714 persoane, dublu faţă de cifra înregistrată la alegerile prezidenţiale din 2009.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel