Urmărește emisiunea live


PSD: Cerem anchetarea autodenunțurilor PNL privind politizarea companiilor de stat și a inspectoratelor școlare

PSD solicită intervenția urgentă a organelor de anchetă în urma "autodenunțurilor" publice exprimate de lideri ai PNL.

"PSD solicită intervenția urgentă a organelor de anchetă în urma autodenunțurilor publice exprimate de lideri ai PNL cu privire la politizarea grosolană a unor funcții din companiile sau instituțiile de stat, ce ar fi trebuit atribuite prin concurs și nu după afinitățile politice ale candidaților.

Campania internă pentru șefia PNL a scos la lumină faptul că liderii PNL și-au folosit în mod sistematic influența politică pentru a obține foloase necuvenite în favoarea unor membri sau apropiați ai PNL, ceea ce constituie o infracțiune de corupție, potrivit legii penale din România. Din discursurile și declarațiile enunțate în lupta internă din partid rezultă în mod clar că au existat intervenții politice ale unor lideri PNL pentru numirea sau destituirea unor persoane din inspectoratele școlare sau  companiile de stat, precum Poșta Română sau Transelectrica.

Președintele Iohannis, care a girat guvernele de dreapta, și premierul Cîțu care conduce actualul Executiv sunt direct responsabili de politizarea deșănțată și generalizată care se desfășoară sub ochii lor. Se confirmă, astfel, că Dreapta i-a mințit grosolan pe români cu promisiunile din Programul de guvernare, în care se anunța ritos 'promovarea unui management performant, depolitizat și integru în companiile de stat', 'autonomia și depolitizarea școlii' sau 'depolitizarea funcției publice și stabilirea clară a pozițiilor politice în structura administrativă'", transmite Partidul Social Democrat printr-un comunicat de presă.

 PSD solicită Guvernului, în cel mai scurt timp, planul privind organizarea testării anti-COVID în şcoli

Guvernul trebuie să prezinte public, în cel mai scurt timp, planul privind organizarea testării anti-COVID în şcoli, se arată într-un comunicat al PSD Bihor, citând Biroul de presă al PSD.

"PSD cere Guvernului să se pronunţe dacă mai are în vedere organizarea testării anti-COVID în unităţile de învăţământ sau dacă a renunţat cu totul la această abordare. Având în vedere avertismentele specialiştilor privind iminenţa valului patru al pandemiei, precum şi dezastrul din Educaţie cauzat de perioada nepermis de lungă în care şcolile au fost închise, este absolut necesar ca noul an şcolar să fie pregătit din timp, astfel încât cursurile să se desfăşoare cu prezenţă fizică, în condiţii de siguranţă," se menţionează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel