PSD, propuneri pentru șefia partidului și prezidențiale. Chirieac, semnal de alarmă: Unde se află?

Astăzi, a fost ședință la PSD, iar Antena 3 a anunțat că o tabără a social-democraților ar intenționa să-l numească pe Șerban Nicolae pentru conducerea partidului și pe Olguța Vasilescu candidat la prezidențiale.

Aceste informații, oferite de Antena 3, au fost comentate de analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică:

”Sunt primele variante, fără doar și poate. Dar nu cred că vor fi și ultimele, să știți. Nici pomeneală de așa ceva. Altminteri, îi cunoaștem cu toții: persoane respectabile, lideri, buni comunicatori. Unul, faimos pentru activitate din Parlament, iar Olguța Vasilescu a câștigat, într-un moment foarte dificil: a fost prima femeie din România primar de municipiu. Așadar, sunt personalități. Însă, în niciun caz nu vor fi singurele”, a explicat analistul politic.

La PSD, urmează și alte întâlniri. Bogdan Chirieac a tras un semnal de alarmă pentru a nu fi subestimate și alte nume importante din partid.

"Dăncilă trebuie să manevreze cu mare grijă lucrurile"

”Eu cred că lista este deschisă. De asemenea, nu știu unde se află doamna prim-ministru, Viorica Dăncilă. Și dânsa are o șansă importantă  pentru a fi președintele partidului. Poate fi chiar candidat la prezidențiale. Nu știu unde se află doamna Firea. Sunt convins că și dânsa va dori, la un moment dat, la prezidențiale. Îl au pe Mihai Fifor. Îl au cu șanse foarte mari pe Eugen Teodorovici. În general, am văzut în PSD că se dorește ca cel care candidează la prezidențiale să fie și președintele partidului. Din cauza asta avem această primă încercare, în care funcția de președinte al partidului este separată de candidatura la prezidențiale. Dar, din ce am văzut, liderii doresc să fie și președinte și candidat la prezidențiale. Așa ar fi normal. Doamna Dăncilă trebuie să manevreze cu mare grijă lucrurile. Au nevoie, mai întâi, de un Congres de schimbare a statutului, fiindcă statutul actual cere alegerea prin referendum de către toți membrii partidului. E o formulă greoaie” a comentat analistul politic.

Citește și:

Surse Antena 3: Șerban Nicolae, președinte PSD. Olguța Vasilescu, candidat la prezidențiale

Chirieac, uluit de scorul lui Băsescu în București: Numai nouă ne mai repugnă lucrurile astea!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel