PSD: Băsescu a făcut declarații ”iresponsabile” despre Republica Moldova

basescu cotroceni
basescu cotroceni

Preşedintele PSD, Victor Ponta, l-a acuzat, luni, pe Traian Băsescu că a avuto poziţie "absurdă, nediplomatică şi lipsită de gândire", în ceea ce priveşte declaraţiile făcute la adresa Republicii Moldova.

Ponta a afirmat că declaraţiile făcute de preşedintele Traian Băsescu despre Republica Moldova au fost bine intenționate, dar făcute ”din incompetenţă şi lipsă de înţelepciune", și astfel au îndepărtat Chişinăul de Uniunea Europeană şi România.

"Poziţia absurdă şi nediplomatică şi lipsită de gândire a lui Traian Băsescu a încurajat sentimentele antieuropene şi antiromâneşti. Repet, nu din intenţie, probabil şi-a dorit să fie bine, ci din lipsă de competenţă, declaraţia domnului preşedinte Traian Băsescu şi răspunsul imediat al lui Vlad Filat a arătat că pe preşedinte îl ia gura pe dinainte, vorbeşte ce nu trebuie şi politica externă a României este un uriaş eşec", a afirmat Ponta.

El a apreciat că, dacă "Traian Băsescu ar fi tăcut din gură", Republica Moldova ar fi avut şanse mult mai mari să se apropie de Europa şi de România.

Titus Corlățean susține afirmațiile lui Ponta

La rândul său, vicepreşedintele PSD Titus Corlăţean a afirmat că discuţiile politice post-alegeri între partidele de la Chişinău nu s-au finalizat şi că este "esenţial" pentru viitorul european al Republicii Moldova ca proiectul european construit pe structura Alianţei pentru Integrare Europeană.

"Discuţiile rămân în continuare complexe şi pentru că la Bucureşti a existat o declaraţie nefericită, de-a dreptul iresponsabilă, a preşedintelui Traian Băsescu, care riscă să arunce în aer şansele europene ale Republicii Moldova, care a dat apă la moară şi comuniştilor şi altora care ar dori un alt traseu pentru Republica Moldova, nu cel european", a spus Corlăţean.

El este de părere că există speranţa, dat fiind votul majoritar pro-european de la Chişinău, că "lucrurile vor merge în direcţia bună", cu condiţia ca la Bucureşti să nu mai existe "declaraţii iresponsabile" în primul rând din partea lui Traian Băsescu.

"Cu toată deferenţa pentru instituţia prezidenţială, îmi voi permite să îi fac o recomandare lui Traian Băsescu, anume să tacă, să se abţină de a mai face comentarii, mai ales în această perioadă intensă de negocieri şi de contacte politice", a spus Corlăţean.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, săptămâna trecută, într-un interviu publicat de "România Liberă", că România şi R.Moldova vor fi împreună în familia europeană şi nu a exclus ca, la un moment dat, cele două state să formeze din nou aceeaşi ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel