PSD Argeș a decis excluderea din partid a lui Mihai Georgescu, primarul comunei Călinești

PSD Argeș a decis excluderea din partid a lui Mihai Georgescu.

PSD Argeș a decis excluderea din partid a lui Mihai Georgescu, primarul comunei Călinești. Acesta este acuzat că i-ar fi cerut unei angajate favoruri sexuale.

„PSD Argeș a decis excluderea din partid a lui Mihai Georgescu. PSD Argeș se delimitează și întotdeauna se va delimita de orice atitudine imorală, mai ales dacă aceasta se petrece în cadrul administrației publice”, a transmis, marți, organizația județeană a partidului.

Conform polițiștilor, din cercetări s-a stabilit că, în perioada octombrie 2021 – mai 2022, bărbatul, profitând de situația de autoritate asupra victimei, precum și în scopul angajării pe o altă funcție, ar fi pretins favoruri de natură sexuală unei angajate aflată în subordine.

Citește și / Deputații i-au ridicat imunitatea parlamentară fostului ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu

Camera Deputaților a încuviințat, marți, începerea urmăririi penale pe numele lui Adrian Chesnoiu. Decizia a fost luată cu 251de voturi „pentru” și 25 „împotrivă”.

Fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu le-a cerut deputaților să voteze în favoarea cererii procurorilor.

„Așa cum v-am obișnuit, sunt un om cu demnitate și cu onoare. Acesta a fost motivul pentru care imediat ce am aflat din presă că s-au ridicat la adresa mea anumite suspiciuni, am luat decizia imediată de a demisiona din funcția de ministru, de a mă autosuspenda din partid și de a cere colegilor să votați să încuviințați cererea de urmărire penală fiormulată la adresa mea. Toată viața mi-am făcut datoria față de oameni și față de instituții. Am respectat legea de fiecare dată și am muncit enorm pentru a face bine oamenilor”, a spus Adrian Chesnoiu.

„Le mulțumesc și colegilor mei de partid, pentru că în această perioadă am simțit din plin încrederea lor și toată susținerea. (...) Sunt un om simplu și așa vreau să rămân, ca orice cetățean al acestei țări. Nu o să mă ascund niciodată în spatele unei demnități publice. Acesta a fost motivul pentru care v-am rugat și vă rog să votați pentru această cerere”, a adăugat fostul ministru al Agriculturii.

„Nu sunt adeptul unei justiții televizate. Nu am comis nicio infracțiune de corupție și nicio altă faptă de natură penală. Sunt nevinovat și asta voi dovedi”, a conchis Chesnoiu.

Amintim că Adrian Chesnoiu a demisionat de la Ministerul Agriculturii și s-a autosuspendat din PSD.

DNA a anunțat joi că a transmis procurorului general al PICCJ referatul în vederea sesizării Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu, deputat în Parlamentul României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel