PSD, apel la Guvern pentru impozitarea pensiilor speciale

Simonis: Fac apel la toate grupurile parlamentare să ne punem din nou la masă, să discutăm despre o impozitare drastică, cu peste 90 la sută a pensiilor speciale
Simonis: Fac apel la toate grupurile parlamentare să ne punem din nou la masă, să discutăm despre o impozitare drastică, cu peste 90 la sută a pensiilor speciale

Alfred Simonis, liderul PSD din Camera Deputaților, a făcut  apel la PNL și la Ludovic Orban pentru adoptarea unei ordonanțe de urgență de impozitare a pensiilor speciale.

„Am văzut un întreg concurs de populism între toate grupurile parlamentare care depune mai multe inițiative pentru eliminare. Știți foarte bine că avem câteva decizii ale CCR prin care se stabilește foarte clar că pensiile speciale nu pot fi eliminate. Singura soluție este impozitarea acestora. De aceea, fac din nou apel la toate grupurile parlamentare să ne punem din nou la masă, să discutăm despre o impozitare drastică, cu peste 90 la sută, a acestor pensii speciale pentru a rezolva problema. Pentru că altfel cu inițiative neconstituționale nu facem decât să dăm senzația oamenilor că ne luptăm cu aceste pensii speciale și de fapt să nu rezolvăm niciodată problema", a spus Alfred Simonis.

Acesta a spus că una dintre soluții este impozitarea pensiilor speciale prin Ordonanță de urgență.

„Fac apel la cei de la PNL și la Ludovic Orban: Guvernul are un instrument foarte clar prin care poate elimina de îndată pensiile speciale, le poate impozita, cu procentul cu care consideră oportun, și acest mecanism nu conferă posibilitatea niciunui grup parlamentar de a ataca la CCR, și anume ordonanța de urgență. Dacă cei de la PNL, care au promis în campania electrorală că în termen de 30 de zile de când preiau guvernarea doresc acest lucru, pot în seara aceasta, mâine dimineață să emită ordonanța de urgență cu impozitarea peste 90 la sută a tutoror pensiilor speciale", a mai spus Alfred Simonis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel