PSD amenință PNL cu "bomba atomică". Sârbu, despre schimbarea lui Antonescu: Nu uitați că avem majoritate la Senat

Războiul din USL a ajuns la faza amenințărilor cu majoritățile din Camera Deputaților și Senat. Crin Antonescu compara recent majoritatea PSD-ului din Senat cu "bomba atomică" din timpul Războiul Rece: o deții, dar nu o folosești. Liderul grupului PSD din Senat, llie Sârbu, i-a avertizat, miercuri seara, pe liberali, să evite suspunerea la vot a funcției de șef al Senatului, deținută de Crin Antonescu, pentru că social-democrații - împreună cu partidele din nou-formata USD, PC și UNPR - au majoritate.

Ilie Sârbu i-a semnalat liberalului Mihai Voicu faptul că, potrivit protocolului USL, postul de șef al Senatului ar reveni Partidului Conservator. Voicu l-a contrazis, argumentând că acea funcție revine ACD (Alianța de Centru Dreapta, formată din PNL + PC), iar protocolul nu specifică faptul că aparține conservatorilor.

Ilie Sârbu a continuat prin a argumenta că "în protocol, ordinea a fost PSD, fiind cel mai mare partid, primul ministru, PNL, candidat, de fapt președinte, era partidul următor, fiindcă atunci UNPR era împreuna cu noi pe liste, era PC". "Deci s-a discutat ieri (la reuniunea USL de la Vila Lac I - n.r)) foarte clar. Ba mai mult, nu cred că divulg un mare secret și, mă rog, mi-l asum, dacă e, dl Crin Antonescu a spus ieri lucrul acesta și vreau să se știe, a spus 'Da dom'le, așa e, și eu cedez acest post în acest moment'. Deci a pus în cântar chiar această poziție", a afirmat senatorul PSD.

Ilie Sârbu a ținut să precizeze că nu vrea să amenințe PNL și că PSD nu se "repede" la funcția de șef al Senatului, dar "dacă se ajunge la chestia asta, nu vă bazați pe senatori, că majoritatea o avem noi. Deci nu vă duceți pe zone din astea. Noi avem majoritatea absolută, putem face orice schimbare. Nu se pune problema, dar nu vrem să ajungem în situația asta", a declarat Sârbu, la emisiunea "100 de minute".

Prezent în studio alături de Ilie Sârbu, ministrul PNL pentru relația cu Parlamentul, Mihai Voicu, a spus că nu crede că "există vreo intenție de a folosi această majoritate împotriva unor parteneri care au fost onești".

Ilie Sârbu și Mihai Voicu s-au contrat preț de câteva minute pe subiectul înființării unui nou post de vicepremier, pe care să-l ocupe conservatorul Daniel Constantin, ministrul Agriculturii.

"De ce să discriminăm PC, care ar fi motivul? Nu ne place Constantin sau nu ne place Voiculescu? Spunem direct, dar nu putem vorbi de partid. Nu e corect și cinstit să nu lași posibiliateta celui care nu-ți afectează ție niciun drept să-și facă și ei programul lor", a spus Sârbu.

"De ce boală suferă Constantin sau ce i se poate reproșa lu Constantin de când e la Agricultură?", a întrebat liderul senatorilor PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel