PSD - ALDE, RUPTURĂ. Bogdan Chirieac: Acesta este pericolul real

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat posibile tensiuni în Coaliție. 

Astfel, analistul politic este de părere că divergențele de opinie pe Pilonul 2 de pensii de exemplu, nu vor duce la ruperea Coaliției PSD-ALDE. Bogdan Chirieac consideră că un posibil motiv de rupere al Coaliției ar fi alegerea candidatului la alegerile prezidenițiale de anul viitor.

„Nu se va rupe Coaliția de guvernare fiindcă nu se înțeleg asupra Pilonului 2 de pensii. Dacă se rupe Coaliția, ea se va rupe din motive de candidatură la președinție, anul viitor. Pericolul real este doar dacă nu se vor înțelege asupra candidaturilor la președinție. Asta înseamnă în vara viitoare sau în toamna viitoare. Până atunci, sunt la putere, fiecare are interes. Îți crește mai bine partidul la putere în România, ALDE a crescut spectaculos în această perioadă datorită discursului lui Călin Popescu Tăriceanu”, a precizat Bogdan Chirieac la România TV.

Recepție la Cotroceni de Ziua Europei

Acesta a vorbit și despre recepția organizată la Palatul Cotroceni pe data de 9 mai, de Ziua Europei. Liviu Dragnea și premierul Viorica Dăncilă au anunțat că vor participa, dar Călin Popescu Tăriceanu a refuză să fie prezent. 

După o ședință în partid, liderul ALDE a decis ca în semn de solidaritate cu guvernul, după vizita premierului în Israel și poziția președintelui, să nu se ducă la recepție.

Bogdan Chirieac consideră că situația recepției este una ”încurcată”. „Pe de o parte 'îți cer demisia pe de altă parte te invit la Ziua Europei la Palatul Cotroceni.' Călin Popescu Tăriceanu a luat de bun anunțul că nu se vor duce la Palat (nr. - liderii PSD) și apoi anunță public că nu va merge. Apoi doamna Dăncilă și domnul Dragnea spun că vor merge la Cotroceni. Aici sunt mici hârâieli la nivelul Coaliției, dar în niciun caz nu se prefigurează o ruptură în acest moment”, a completat analistul politic.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel