PSD a pierdut majoritatea în Camera Deputaților. Proiect important, RESPINS - UPDATE

O importantă directivă europeană privind spălarea banilor nu a trecut de Camera Deputaților, deși PSD și ALDE, cel puțin teoretic, ar trebui să asigure singure majoritatea.

UPDATE - Camera Deputaţilor a reluat miercuri votul asupra proiectului legii privind combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, care a fost iniţial respins, fiind totuşi în final adoptat.

Liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, a cerut reluarea votului la proiectul legii privind combaterea spălării banilor pe motiv că au fost "colegi în sală care nu au apărut la vot".

După reluarea votului, proiectul a fost adoptat cu 170 de voturi "pentru" şi 70 - "împotrivă".

"Proiectul de lege a fost adoptat. V-aţi bucurat prea devreme", a afirmat preşedintele de şedinţă Florin Iordache.

Iniţial, proiectul a fost respins de Camera Deputaţilor, fiind întrunite doar 163 de voturi "pentru" din cele 165 necesare.

Proiectul transpune mai multe directive europene referitoare la combaterea spălării banilor.

Știrea inițială

Un proiect extrem de important nu a trecut azi de Camera Deputaților. Este vorba despre o transpunere a directivei europene privind spălarea banilor, informează România TV. Au fost negoiceri intense cu toți parlamentarii, dar legea nu a trecut.

Au fost făcute câteva modificări, dar se pare că PSD a pierdut majoritatea, asta deoarece pentru a trece aveau nevoie de 165 de voturi, însă legea a primit doar 163 de voturi. Proiectul a fost respins, ar mai fi fost necesare două voturi.

Numărul voturilor pe care PSD și ALDE ar trebui să le aibă este de 168, mai informează sursa citată. Ceea ce înseamnă că nu toți parlamentarii PSD și ALDE au votat proiectul. Și, desigur, nu a făcut-o nici UDMR și minoritățile.

Este un semnal extrem de important având în vedere și tensiunile din PSD, informează România TV care susține că există riscul unei amenzi de la Bruxelles dacă țara noastră nu impune aceasta directivă europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel