PSD îl acuză pe Cîţu de "dezinformare grosolană": Să înceteze!

"Pentru români, totul se scumpește. Dar, în logica lui Cîțu, puterea de cumpărare crește", transmite PSD.

"PSD îi solicită premierului Florin Cîțu să înceteze imediat cu dezinformarea grosolană privind așa-zisa creștere a puterii de cumpărare, bazată pe raportările profund viciate ale Institutului Național de Statistică. Românii nu o duc mai bine și nici nu au cum să o ducă mai bine având în vedere înghețările de venituri și creșterea explozivă a prețurilor la alimente, carburanți și energie.

Este absolut neverosimilă raportarea INS, invocată de premierul Cîțu, privind așa-zise creșteri spectaculoase de salarii de 35-45% în domenii afectate foarte puternic de pandemie, cum ar fi industria HORECA, industria auto, industria mobile etc.

Această imagine complet deformată rezultă din faptul că INS a comparat „mere cu pere”, respectiv salariile plătite în aprilie 2021 au fost raportate indemnizațiile de șomaj tehnic acordate în perioada de carantină de anul trecut, deși acestea reprezentau doar 75% din salariul de bază, fără sporuri și bonusuri.

De altfel, chiar în comunicatul INS se precizează că datele raportate au un grad scăzut de 'acuratețe, fiabilitate, completitudine și comparabilitate'. Faptul că premierul folosește aceste date viciate de contextul pandemiei, pentru a se împăna public cu un fals succes al guvernării reprezintă o tentativă ticăloasă de manipulare a opiniei publice.

PSD solicită INS să-și revizuiască metodologia de calcul, astfel încă să țină cont de contextul cu totul special din perioada de carantină și să reflecte cu o înaltă 'acuratețe, fiabilitate, completitudine și comparabilitate' evoluția câștigului salarial și a puterii de cumpărare din România", transmite PSD.

Ce a declarat Florin Cîţu

"INS a anunțat ieri:

'Aprilie 2021 comparativ cu Aprilie 2020 Comparativ cu luna aprilie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 11,9%.' Așa arată o revenire în forță a unei economii după cea mai mare criza economică din ultima sută de ani.

Dar și mai important INS a anunță o creștere semnificativa a puterii de cumpărare cu 8.4%.

'Câştigul salarial în raport cu evoluţia preţurilor de consum Indicele câştigului salarial real a fost 108,4% pentru luna aprilie 2021 față de aceeaşi perioadă a anului precedent.'

Acest lucru înseamnă că veniturile românilor cresc cu adevărat, nu doar pe hârtie. Cu un venit mai mare se pot cumpăra, pe bune, mai multe lucruri. Asta înseamnă guvernare liberală, putere de cumpărare mai mare pentru toți românii. Am luat cele mai bune măsuri pentru economie şi se vede.

Reformă in toate cotloanele statului şi investim. Suntem abia la început", transmitea premierul Florin Cîţu într-un mesaj publicat, sâmbătă dimineaţa, pe Facebook.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy