EXCLUSIV  PSD - opoziţie, luptă în Senat pentru funcţia de preşedinte. De ce a demisionat Tăriceanu

Senat
Senat

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a explicat de ce a demisionat de la şefia Senatului şi ce se va întâmpla în Parlament după ce funcţia a fost vacantată. 

"Era absolut normal şi onest din partea mea să fac acest gest. Eu am fost ales în funcţia de preşedinte al Senatului prin votul coaliţiei între ALDE şi PSD. Această coaliţie politică s-a destrămat şi eu nu mai am acelaşi suport şi aceeaşi legitimitate în funcţie, datorită faptului că majoritatea voturilor au provenit de la PSD. Am demisionat şi funcţia urmează să fie ocupată de cel care va obţine rezultatul cel mai bun.

Regulamentul Senatului e foarte clar: fiecare grup parlamentar are dreptul să facă o propunere şi se tranşează la vot cu votul majorităţii senatorilor prezenţi, în două tururi de scrutin. PSD e în situaţia în care poate să facă majoritatea şi singur. Ceilalţi, din opoziţie, trebuie să strângă mai multe voturi. Dar nu ştim care sunt candidaţii. De la PSD, în momentul de faţă, nu există niciun candidat", a explicat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel