Prysmian Group deschide la Slatina cea mai mare fabrică de cabluri de fibră optică din Europa

Prysmian Group, o companie specializată în producerea cablurilor de fibră optică, face cea mai mare investiţie italiană din România, respectiv 30 de milioane de euro. 

Gigantul italian va deschide la Slatina cea mai mare fabrică din Europa care va produce astfel de cabluri, compania analizând și posiblitatea construirii unei conexiuni sumbarine de fibră optică între România şi Turcia. Anunţurile au fost făcute în cadrul unui eveniment organizat la ambasada Italiei din Bucureşti, relatează realitateatv.net.

"România este una dintre cele mai bune ţări în ceea ce priveşte locaţia, educaţia, structura populaţiei, motiv pentru care are potenţialul de a deveni centrul nostru în ceea ce priveşte Europa de Est, dacă nu şi întreaga Europă. (...) Slatina va fi cea mai mare fabrică producătoare de fibră optică din întreaga Europă", a anunțat Valerio Battista, CEO Prysmian Group.

"Cred că este un pas extrem de serios pe care Prysmian îl face în a pune Slatina şi România pe harta lumii în ceea ce priveşte dezvoltarea acestui tip de produs", a spus ministrul Finanţelor Publice, Darius Vâlcov, care a apreciat și faptul că investiția va genera noi locuri de muncă într-o zonă nu foarte dezvoltată, cum este sudul României.

Gazda evenimentului, ambasadorul Italiei la Bucureşti, Diego Brasioli, după ce a consemnat că țara sa "este pe primul loc în ceea ce priveşte investiţiile străine în România" și că doar în cursul anului 2014, peste 1.600 de noi companii italiene au intrat pe piaţa românească, a ținut să precizeze că "acest lucru este foarte important, pentru că arată faptul că investitorii italieni cred în această ţară".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel