Prună, în război cu Tăriceanu: Este absolut josnic

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat că aprecierile preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, la adresa noului ministru al Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, au fost 'absolut josnice', ea menţionând în context că mai mulţi membri ai Guvernului au devenit 'ţinta unor atacuri foarte directe şi lipsite de orice nuanţă'.

'Faptul de a fi fost făcut 'un nimeni' de către cineva care a avut înalte funcţii în statul român, cred că este absolut josnic. Dincolo de cariera pe care Dragoş Tudorache o are - şi Dragoş Tudorache nu are nevoie de apărările mele -, cred că este o replică josnică. Şi cred că este o replică care arată respectul unui om politic - care cred că e în politică din 1990 - faţă de un cetăţean român. Dacă Dragoş Tudorache e tratat aşa - când Dragoş Tudorache are un nume -, deci ca persoană e tratat aşa, eu îndrăznesc să cred că orice român care are un nume şi care n-a făcut o carieră politică şi nu s-a învârtit în cercurile aerate ale politicii româneşti este pentru domnul Tăriceanu un nimeni. Ceea ce e grav', a precizat ministrul Justiţiei, într-o emisiune difuzată duminică de Digi 24, citează Agerpres.

Ea şi-a exprimat nedumerirea legată de faptul că la adresa membrilor unui Guvern tehnocrat sunt formulate multe atacuri la persoană, în condiţiile în care Cabinetul a primit votul Parlamentului.

[citeste si]

'Atacurile, în această perioadă care precede alegerile, poate că sunt puţin mai de explicat. Însă, atacurile acestea au existat încă de la început, au fost uneori mai subtile, după care, prin primăvară deja, au început să fie foarte directe şi lipsite de orice nuanţă. Din acest punct de vedere, pentru mine, este de neînţeles de ce un guvern de tehnocraţi invitat într-o ţară, într-un moment grav, ca să pregătească alegerile şi să facă ceea ce poate să facă, potrivit competenţelor sale, pentru această ţară, de ce, în aceste condiţii, un Guvern care a primit votul Parlamentului este atât de atacat, cu atacuri la persoană care mi se par că sunt absolut josnice uneori', a precizat demnitarul.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat pe 7 septembrie că nu a auzit de Dragoş Tudorache şi că prin numirea lui Guvernul Cioloş devine mai puţin tehnocrat şi mai mult politic'. 'Pentru mine este un nimeni. Despre un nimeni nu comentez nimic. N-am auzit de el, nu ştiu cine e, nu ştiu de unde vine. Am auzit că a lucrat pe la Bruxelles. Nu e o persoană cunoscută. Ce să comentez? Nu mă surprinde numirea', a declarat Tăriceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel